We weten het niet meer: echt iedereen kan de mol zijn, of moeten we dan toch Hans verdenken?

We weten het niet meer: echt iedereen kan de mol zijn, of moeten we dan toch Hans verdenken?

Wanneer gaat er nu eindelijk een echte favoriet in De Mol opduiken? Na twee afleveringen hebben we nog altijd het gevoel dat iedereen zo nu en dan eens aan het mollen is. Of juist niet, want de kassa dikt intussen ook serieus aan. Voor Jolien en Bouba zit het erop. De eerste was voor sommige kijkers een potentiële mol, de tweede had niet veel nodig om meteen populair te worden. Maar wat natuurlijk de rode draad doorheen het programma vormt is de terugkeer van Hans. Zou het echt kunnen dat ze de mol zo hard in de spotlights plaatsen?

Met Jolien verliezen we één van de meest fanatieke deelnemers. Net daardoor had je haar misschien niet moeten verdenken. Ze had een beetje weg van Cathy vorig jaar: iemand die er heel hard voor gaat en dan zijn er twee mogelijkheden: ofwel sneuvel je vroeg, ofwel stoot je helemaal door tot in de finale. Voor Jolien was het helaas het eerste. Bouba had in twee afleveringen vooral harten gestolen in plaats van zich verdacht te maken. De jongste deelnemer was duidelijk niet met spelletjes bezig, maar misschien was dat net wat hem genekt heeft.

Zowel Jolien als Bouba hadden absoluut geen idee wie de mol kan zijn. Uiteindelijk koos Jolien voor Bouba, en dat werd haar fataal. Maar eigenlijk is het dit jaar ook gewoon echt moeilijk. Iedereen heeft wel z’n momentje, maar niemand doet dingen die echt verdacht zijn. Jolien vertelde ons na de uitzending dat ze het altijd heel eerlijk gespeeld heeft, dus als mensen haar begonnen te verdenken, dan heeft dat misschien met de montage te maken. Iets wat we vorig jaar nog wel eens gehoord hebben. Zou het kunnen dat de mensen achter de knoppen van de regie het ons echt zo moeilijk maken?

Hans is terug

Hoe dan ook is de mol nog niet goed bezig geweest. Vorige week verdienden de deelnemers 8.000 euro, deze week deden ze er 4.500 euro bij. Dat is dus 12.500 euro op de rekening. Dus blijft de vraag of de mol misschien nu pas echt in de wedstrijd zit. De reden waarom er deze week twee deelnemers naar huis moesten is de terugkeer van Hans. Die profiteerde van een unaniem zwakke eerste proef van de groep, waardoor hij vier pasvragen kon inzetten in de vragenronde die hij de dag voordien gemist had. Hij moest beter presteren dan Jessica en dat lukte.

Is Hans dus op een eerlijke manier teruggekeerd? Of is er meer aan de hand. Feit is dat we niemand anders op dit moment echt verdenken. We zetten alle argumenten pro en contra nog eens op een rij.

1. Davey

+ Je hebt de neiging om alles bij hem door de vingers te zien, omdat het een doodeerlijke gast lijkt. Maar toch heeft ook hij van die momentjes dat hij dingen doet – misschien bewust – waar we toch raar van opkijken. Deze week was dat het ogenblik dat Eline de naam van het schip juist raadde, en Davey buiten plots opperde dat hij de naam geroepen had. Nochtans was Marzena erbij om te bevestigen dat Eline het juiste antwoord kende. Davey stimuleerde het trio ook om voor het geld te kiezen. Als de proef dan mislukte, zouden er geen pasvragen naar Hans gegaan zijn. We denken dat de mol er liever geen extra deelnemer bij zou hebben.

Trekt Davey als mol de kaart van de meest sympathieke deelnemer, of is hij gewoon iemand die een goed hart heeft en om anderen geeft? Op die paar details na hebben we geen enkele reden om hem te verdenken. Maar toch doen we dat iets meer dan vorige week.

VIER

2. Marzena

+ Veel meer dan vorige week plaatste Marzena zich op de voorgrond om van zich te laten horen. Ze liet duidelijk verstaan dat ze Hans er liever niet meer bij wou. Wanneer enkele deelnemers pasvragen boven geld verkozen, was zij ook één van de personen die het vuur aan de lont van een kleine ruzie stak.

Ze doet voorlopig weinig om verdacht over te komen. Van zodra ze hoorde dat Hans bij zijn aankomst er meteen weer kan uitvliegen, maakte haar afwijzing plaats voor medelijden. Je merkt dat ze meteen gunt dat Hans toch z’n kans krijgt.

VIER

3. Bertrand

+ Vorige week viel het op dat Bertrand misschien toch een beetje moeite deed om verdacht te worden. Dan was hij deze keer veel rustiger. Annelies verdenkt hem toch, omdat hij tijdens hun proef een pak typische Studio Brussel-nummers niet bleek te kennen. “Reach out and touch good hope”, en net die ‘Good Hope’ was de term die hem naar de juiste klok had kunnen leiden. Iets wat hij achteraf toch bleek te weten. Wou hij Annelies zo om de tuin leiden? Hij was ook erg nonchalant bij de keuze van de andere woorden.

Liedjesteksten zijn altijd voer voor discussie in De Mol. Vorig jaar vond Hanne de hit Return December uit. Iedereen begon haar toen te verdenken, maar ze bleek uiteindelijk een sterke outsider voor de geldprijs. Bertrand gaf ons al eerder de indruk dat hij het altijd beter schijnt te weten, maar zichzelf misschien net iets te hoog inschat. Denk maar aan de loopopdracht van vorige week. Hij blijft een favoriet, maar voor ons ligt het er iets te dik op om een goede mol te zijn.

VIER

4. Hans

+ Het mag duidelijk zijn dat de productie van De Mol graag wil dat de rest van de groep Hans verdenkt, en dat wij als kijker hetzelfde doen. Net doordat er geen echte favoriet opduikt, blijft Hans een stempel met zich meedragen. Het slot van de kooi van Robin dat gewoon open bleek te staan, had hij dat dan niet moeten zien? En is het niet vreemd dat hij meer dan Jessica weet over de eerste vier dagen die hij niet eens heeft meegemaakt? Oké, hij had de pasvragen, maar het blijft toch behoorlijk straf. En dan is er nog dat liedje Arrivederci Hans. Is dat zuiver toeval dat hij dit in z’n playlist heeft gestoken?

Het zou de eerste keer zijn dat de mol in het spel meteen in de spotlights wordt geplaatst. Misschien is dat een goede strategie, want ook wij neigen hem dan toch niet te verdenken omdat ze de mol normaal juist zouden beschermen. Hans zal hoe dan ook nog een tijdje verdacht blijven.

VIER

5. Sam

+ Sam is op dit ogenblik de persoon die wij het minst verdenken, dus we hebben niet echt een argument in zijn nadeel.

Er zal wel eens een moment komen waarop hij ons doet twijfelen, maar tot hiertoe heeft Sam in het voordeel van de groep gespeeld. Oké, hij verkoos de pasvragen boven het geld, maar dat lijkt eerder de eigenschap van iemand die wil winnen dan van de mol. Hij verraste iedereen met zijn zangkwaliteiten, maar nam zonder aarzelen de taak op zich om bij de gospelopdracht de 1.500 euro te verdedigen. Uiteindelijk haalde hij als enige van de drie zangers veel centjes binnen. Dat past niet echt in het takenpakket van de mol. Sabotage was hier heel gemakkelijk geweest.

VIER

6. Annelies

+ We weten echt niet goed wat we van Annelies moeten denken. De oudste deelnemer lijkt zelf heel eerlijk, maar misschien is dat een imago dat ze zichzelf probeert aan te meten. Voor het eerst deed ze ook uitspraken door Bertrand na de muziekopdracht te verdenken. En ze pakte naast de 1.000 euro omdat haar zangkwaliteiten niet goed genoeg bleken.

Aan de andere kant had Annelies ook 1.000 uit de rijkgevulde groepspot kunnen halen, een kans die de mol toch niet zou laten liggen. Maar het tweede jurylid dacht wel degelijk dat Annelies een echte gospelzangeres was.

VIER

7. Eline

+ Vorige week was ze één van onze favorieten, deze week deed ze opvallend veel moeite om goed in beeld te komen. Is dat bewust of hebben we ons vergist? Eline vergooit 500 euro bij de proef met het gospelnummer, maar in de eerste proef met de naam van het schip is zij de reden waarom het alsnog bijna lukt.

Eline kiest ervoor om maar 500 euro voor haar rekening te nemen in de gospelproef. De mol zou hier eerder onopvallend 1.500 euro en misschien zelfs 3.000 euro kunnen verliezen. Er is immers geen schande zwak te blijken in een professioneel gospelkoor. Ze had wel kritiek op Annelies die twijfelde of ze de tekst wel zou onthouden.

VIER

8. Robin

+ Nog meer dan vorige week nam Robin de leiding in de groep. Hij is er ook niet vies van om anderen letterlijk te zeggen dat ze slecht bezig zijn. Vooral Hans krijgt het zwaar te verduren omdat hij een woordje in de puzzel niet kan vinden, terwijl Robin in een kooi opgesloten zit. En het was ook Hans die niet gezien had dat het slot van de kooi van Robin gewoon los was. Robin komt erg fanatiek over, en dat zal hem in deze moeilijke zoektocht naar de mol toch verdacht maken.

Robin gaat er wel voor en stimuleert de groep. Speelt hij een rol of niet? We zullen de komende weken in het oog moeten houden of hij met zijn fanatieke gedrag daadwerkelijk geld binnenhaalt. Voor ons is hij momenteel eerder favoriet om de wedstrijd te winnen.

VIER

Onze Mol:

Zoals iedere week moeten ook wij kleur bekennen, hoe moeilijk dat ook is. Vorige week noemden we Bertrand en Eline. Deze keer gaan we voor Hans, ook al lopen we misschien met open ogen in de val die de productie van het programma heeft opgezet. Maar wat als het geen val is en ze willen dat we denken dat Hans nooit de mol kan zijn? Wordt volgende week vervolgd…

Gesponsorde artikelen