“We zijn een ploeg vol janetten”: ook de Franstalige versie van Jan Mulder spuwt de Rode Duivels uit

Tousensemble, er is sinds de wedstrijd van gisterenavond geen sprake meer van. Ook op de Franse televisie hebben ze geen woorden gespaard om te benadrukken hoe schandalig slecht de Rode Duivels tegen Italië hebben gespeeld. Stéphane Pauwels, analist bij RTL, ging bij l’Equipe TV als de lokale Jan Mulder flink tekeer: “We zijn een ploeg vol janetten.”

“We spelen met de bal, we dribbelen wat en we zien er goed uit.” Ondertussen maakt de analist wat bewegingen met z’n handen waarmee hij zijn standpunt benadrukt dat de Rode Duivels er gisteren als “een ploeg vol janetten” bij liepen tegen de Italianen. Hij wil daarmee niet gezegd hebben dat het allemaal slechte spelers zijn. Integendeel, we hebben het allemaal, maar de spelers voelen zich te mooi om eens flink in duel te gaan.

Ook op Facebook liet Pauwels van zich horen. En daar predikte hij vooral realisme bij wie dacht dat de Belgen Europees kampioen gaan worden: “De verdediging is niet goed genoeg en we hebben geen killer in de aanval.” En net zoals iedereen gisterenavond heeft hij ook z’n vragen over de beslissingen van Marc Wilmots.

De enige kritiek die via de sociale media op zijn woorden komt, is van mensen die vinden dat de vergelijking met “janetten” seksistisch is en homohaat in de hand werkt.

Meer
Lees meer...