Webcam afplakken kan je laptop beschadigen

Webcam sticker
Shutterstock

Heel wat mensen plakken een sticker over de webcam van hun laptop omdat ze bang zijn dat ze constant bekeken kunnen worden. Maar zo’n sticker op je laptop kan schadelijk zijn voor de webcam of je laptop zelf, zo laat Apple nu weten.

Het is een standaard gebruik geworden: je koopt een nieuwe laptop, je begint die te gebruiken en plakt een sticker over je webcam zodat niemand je kan bespioneren. Maar dat kan schadelijk zijn voor je toestel, of toch al zeker voor wie een MacBook gebruikt.

Schadelijk voor webcam

Via hun website laat Apple nu weten dat het gebruiken van een sticker op je webcam schadelijk kan zijn voor je laptop. “Wanneer je je MacBook sluit met een sticker over je camera, dan kan je je scherm beschadigen omdat de ruimte tussen je scherm en je toetsenbord gemaakt is om volledig af te sluiten.” Door een sticker op je webcam te kleven, zorg je dus voor extra ruimte tussen je scherm en je toetsenbord en dat kan voor schade zorgen aan je toestel.

Daarnaast kan het afplakken van je camera er ook voor zorgen dat de lichtsensor van je toestel beschadigd wordt en dat dingen als automatische helderheid en de True Tone-technologie niet meer werken.

Letten op het lampje

Voor wie toch nog steeds bang is dat hij of zij bespioneerd wordt, benadrukt Apple dat je altijd kan letten op het groene cameralampje. Dat werkt altijd wanneer je camera in gebruik is. Wanneer het lampje niet brandt, wordt er dus niets opgenomen.

Kortom, je moet je enkel zorgen maken wanneer er een groen lichtje brandt. Als dat niet brandt, ben je veilig en heb je dus geen sticker, post-it of stukje plakband nodig. Wil je toch meer zekerheid, dan kan je naar je systeeminstellingen gaan en daar manueel instellen welke apps toegang hebben tot je webcam.

Gesponsorde artikelen