Je kan nu wedden of je vrienden gaan scheiden of niet

Scheiding
Shutterstock

Wie graag een gokje plaatst op sportwedstrijden heeft de voorbije maanden niet veel mogelijkheden gehad. Om die lacune op te lossen, kwam een Amerikaanse goksite met een originele oplossing. De website lanceerde een Divorce Calculator waarmee je kan berekenen hoe groot de kans is dat jouw huwelijk of het huwelijk van vrienden standhoudt, waarna je er geld kan op inzetten.

De lockdown door het coronavirus heeft wereldwijd heel wat relaties en huwelijken onder druk gezet. Studies in China wijzen alvast op een stijging van het aantal scheidingen. Of dat ook bij ons het geval zal zijn, is nog afwachten.

Toch besloot de goksite MyBookie om alvast in te spelen op de eventueel nakende ‘trend’ met een opvallende actie. De website lanceerde een Divorce Odds Calculator. Daar moet je 30 vragen beantwoorden over je eigen huwelijk of dat van iemand anders en hoe jullie (of zij) samen de coronacrisis doorkomen.

Percentage kans

Bron: MyBookie

De vragen variëren van “Heeft je partner elektronisch geflirt met iemand tijdens de lockdown?” over “Heeft iemand van jullie het coronavirus gehad?” tot “Hoe vaak masturbeer je?”. Na het invullen van de vragenlijst klik je simpelweg op ‘Calculate Odds For My Divorce?‘. Dan krijg je een celebritykoppel te zien en een percentage kans dat jouw huwelijk zal uitdraaien op een scheiding. Daaronder staan ook odds die je kan gebruiken als jij, of je vrienden, echt willen gokken op je huwelijk.

In het voorbeeld hier wil +141 zeggen dat je op 100 euro inzet 141 euro winst krijgt als er gescheiden wordt. Het is vergelijkbaar met een odd van 2,41 in de – bij ons gebruikte – decimale manier van noteren. Als je gokt dat er geen scheiding komt (-151), moet je 151 euro inzetten om 100 euro extra te krijgen als je dat juist voorspelt, vergelijkbaar met een decimale odd van 1,662. Via MyBookie zelf wedden, is wel niet mogelijk dus je zal het onderling met je vrienden moeten regelen. De website heeft wel heel wat weddenschappen lopen over celebritykoppels.

Onder vrienden

“Ik denk dat mensen dit gaan invullen en eens goed gaan lachen onder vrienden. Misschien plaatsen ze wel een paar weddenschappen. Misschien zijn je vrienden het soort vreselijke mensen die we allemaal wel kennen die dit voor jou invullen om dan weddenschappen aan te gaan over de uitkomst”, zegt David Strauss van de website MyBookie aan Newsweek. “Uiteraard hopen we niet op een toename van het aantal scheidingen, maar het huwelijk leek ons wel iets interessants om geld op in te zetten.”

Gesponsorde artikelen