Wednesday en Spider-Man houden ‘dance-off’ in grappige fanvideo

Dansscènes van personages waar we het niet meteen van verwachten, lijken een hype te zijn die af en toe terugkeert. De laatste nieuwe iconische dansscène is die van Wednesday in de gelijknamige serie op Netflix, maar in 2007 ging Spider-Man haar al voor in de film Spider-Man 3. Nu heeft een fan de twee dansjes aan elkaar geplakt, waardoor het lijkt alsof de twee het in een battle tegen elkaar opnemen.

Een creatieve fan van Spider-Man 3 en Wednesday heeft de twee meest besproken scènes uit beide projecten samengebundeld tot één grappig geheel. Op Instagram is nu namelijk een video te vinden waarin Tobey Maguires Spider-Man en Jenna Ortega’s Wednesday het tegen elkaar opnemen in een dance battle.

Spider-Man vs. Wednesday

Wie denkt aan iconische dansscènes denkt, na Dirty Dancing en High School Musical, misschien wel aan de scène uit Spider-Man 3 waarin Peter Parker door het gif van Venom ineens zelfzekerder (en slechter) wordt. Daardoor begint hij ineens op een bizarre manier te dansen op de tonen van James Brown. Dat is laatste wat de kijkers van hem zouden verwachten, wat de scène misschien zelfs nog populairder maakte.

Dat was ook het geval in Wednesday. Daar ging de introverte, ietwat bizarre, Wednesday in op een uitnodiging voor het schoolbal. Omdat het personage geen voeling heeft met de tienerwereld, probeert ze de avond op haar eigen manier in te vullen. Dat doet ze op Goo Goo Muck van The Cramps.

Battle

Om twee van de meest gekende dansscènes aan elkaar te koppelen, maakte Instagram-gebruiker @_docthor_ er nu een soort mash-up van. Daarin zien we hoe Wednesday en Spider-Man het tegen elkaar opnemen in een dance battle. En daarbij wordt zelfs gebruik gemaakt van audio uit beide films.

In de reacties lijken de fans alvast enthousiast. Velen hebben het daar over “een waardige tegenstander voor Spider-Man” en “het perfecte gothic-duo”.

Bekijk de video hier:

Meer
Lees meer...