Left Right
scrollTop top

Weekendje weg? Ga naar deze leuke Europese steden


Weekendje weg? Ga naar deze leuke Europese steden

Europa bruist van steden voor een weekendje weg. Wees niet triest als je niet op vakantie kan deze zomer. Ga gewoon een weekend weg naar deze topbestemmingen. 

Goed gaan shoppen in Londen

Londen is zo’n typische stad waar je altijd naartoe wil gaan. Of je nu nooit, één keer of zeventien keer bent gegaan naar de stad, je zal zeker niet vervelen. Elke keer als je Londen bezoekt, ontdek je weer iets nieuw. Dat kan een tentoonstelling zijn, een locatie of zelfs een evenement. Telkens weer iets nieuw in deze stad!

Uiteraard staat de stad ook bekend om wereldberoemde bezienswaardigheden. Denk maar aan de Big Ben, Buckingham Palace of de Houses of Parliament. Daarnaast zijn er ook heel musea die een vaste waarde hebben in Londen. Zo is het Natural History Museum daar een voorbeeld van. Als je houdt van kunst, dan zal je zeker ook je ding vinden in de kunstgalerijen van de stad. Maak zeker ook een ritje in de London Eye om een mooi zicht te hebben over de stad.

Ah! En voor we het vergeten: ga zeker shoppen in Londen! Zo veel leuke winkels en de sfeer die er hangt in de straten is gewoon zalig. London baby!

Wie houdt er nu niet van Londen, de stad met veel mogelijkheden. Hier lees je meer over Londen.

Wat dacht je van Rome?

Europa heeft een rijke geschiedenis die heel wat kunst, monumenten en gebouwen heeft achtergelaten. En de stad waar je hier veel van terugvindt, is zonder twijfel Rome.

In de Italiaanse hoofdstad heb je een perfect beeld van de geschiedenis van de laatste 3.000 jaar. Je kan hier zo veel zien en ontdekken, waaronder het Colosseum, het sierlijke Vaticaanstad en de tempels.

Daarnaast is de Sixtijnse Kapel van Michelangelo ook een must see. Let wel op: je bent niet de enige die het wil zien. In de stad vind je overal geplaveide straatjes en verborgen hoekjes. Je kan je bijna overal in Rome op een terrasje zetten en genieten van heerlijke geuren van koffie, wijnen en lekker eten.

Naar Rome gaan is niet alleen een ervaring, maar ook een beleving. Plan hier je reis naar Rome maar verder.

Of ga naar het Rome van Portugal: Braga

Een weekendje weg moet niet per se naar een typische stad zijn, toch? Daarom zou je de Portugese stad Braga zeker moeten bezoeken tijdens een (verlengd) weekend. Door zijn opmerkelijke architectuur wordt het ook ‘het Rome van Portugal’ genoemd. Bezoek zeker de prachtige barokke trap naar de kenmerkende pelgrimsoord Bom Jesus do Monte. Tijd voor een vakantieselfie, denken we dan!

De stad is bezaaid met prachtige kathedralen, waaronder de 12e-eeuwse Sé de Braga en de volledig houten ‘Tree of Life’-kapel. Heel erg mooi om te zien, want het is ook gewoon iets uniek. De geschiedenis hangt misschien in de lucht, maar de elegante architectuur van Braga, de goedverzorgde pleinen en de steegjes die alleen voor voetgangers zijn, zorgen voor een jeugdige sfeer. Ideaal om te doen met je beste vriend(in), net zoals deze steden.

Overal in Braga vind je charmante boetieks en cafés die perfect zijn voor jongeren en studenten. ’s Avonds komt de stad tot leven en gaan de bars open. Zalig!

Ook overdag kan je heerlijk genieten van een lekkere koffie op een terrasje. Of ja … een cocktail kan ook hé? Wie houdt je tegen? Je bent op reis, ook al is het maar voor drie dagen.

Wat dacht je van een weekendje Stockholm?

Nog zo’n pareltje is Stockholm. De schoonheid van de Zweedse hoofdstad wordt weerspiegeld in de 14 eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Eigenlijk is Stockholm een Scandinavische versie van Venetië, de stad waar je ook zeker naartoe moet om deze redenen.

De Zweedse gebouwen en leuke plaatsen zullen je zeker niet teleurstellen. De stad is echt een aanrader voor een weekendje. Je gaat lekker genieten van de sfeer, veel kunnen bezoeken en uiteraard goed kunnen chillen. Meer weten over Stockholm? Neem hier dan een kijkje.

Eén van de interessantste steden in Europa: Praag

Eén van de interessantste en tegelijk ook (naar onze mening) de mooiste steden van Europa is zonder twijfel Praag. De sprookjesachtige stad heeft heel wat te bieden. Naast spectaculaire gebouwen en geplaveide straten, kan je niet anders dan genieten van deze prachtige stad.

In Praag vind je natuurlijk heel wat winkels en musea die je in alle hoofdsteden vindt. Maar de architectuur die je in deze stad vindt, blijft wel uniek. Bezoek zeker de majestueuze kathedraal die uitkijkt over de hele stad en de beroemde Babylonische klokkentoren. Verder kan je natuurlijk ook genieten van de mooiste brug in Europa: de Karelsbrug.

Tijd om te chillen? Waarom ook niet. Neem een plaats op een gezellig terrasje en geniet van lekker eten en drinken. Als je naar Praag gaat, wil je zeker ook deze bezienswaardigheden bezoeken.

Nog wat mode in Milaan

Milaan is ook de perfecte stad om een weekendje weg te gaan. De modehoofdstad is levendig en heeft een unieke stijl die je niet overal terugvindt.

In Milaan tref je heel wat historische gebouwen en hotels die passen bij ieders budget. Met overweldigende wolkenkrabbers en binnenplaatsen die nog niet door de massa zijn ontdekt, kan je niet anders dan te genieten van deze wondermooie stad.

Shoppen moet je sowieso doen in de stad. Maar als je niet veel geld kan uitgeven in designerwinkels, moet je hier gewoon even passeren om een mooie foto te maken van prachtige etalages. Bekijk trouwens deze tips om betere reisfoto’s te maken. Loop zeker eens langs de winkelwijk Quadrilatero D’Oro met veel winkels, boetieks en outlets. Wil je meer zien van Milaan? Deze plaatsen moet je zeker bezoeken.

Misschien naar Hamburg, ook een optie!

Havenstad Hamburg staat bekend als de ‘poort naar de wereld’ en is een maritiem wonder. Het water in de havenstad is bijna van overal te zien, maar ’t zijn vooral de vele culturele en architecturale spektakels van de stad die de moeite zijn.

In Hamburg zijn er ook heel wat gebouwen en monumenten om te bezoeken. Ga zeker eens naar de centrale Mönckebergstraße, waar je ook het prachtige Rathaus, oftewel het stadhuis, terugvindt. In de stad heb je ook verschillende musea waar je zeker wijzer van zal worden. Of het nu gaat om treinen, scheepvaart, kunst of geschiedenis, in deze stad vind je sowieso een geschikte museum.

Je kan hier ook goed gaan feesten. Misschien eens vergelijken of de feestjes hier even goed zijn als in de feestjes in Berlijn. Meer weten over Hamburg? Bekijk dit maar eens!

Ga even over de grens naar Nederland

Als je er even tussenuit wil en niet te lang wil reizen, is Leeuwarden ook een optie. De Nederlandse stad heeft, net zoals Amsterdam (als je meer wil lezen over Amsterdam, moet je hier eens kijken) uitgestrekte grachten, charmante steegjes en levendige cafés.

Net zoals de meeste steden in Nederland, is Leeuwarden fietsvriendelijk. Je kan hier bijna overal een fiets huren om de stad en middeleeuwse bezienswaardigheden te verkennen. Denk maar aan de hoofdkerk, de oude stadsmarkt en de hoge Oldehove-toren. Heel fijn om te zien.

Bezoek zeker ook de Blokhuispoort, een voormalige gevangenis waar nu de kunstenaars van de stad wonen. Ze werken en treden zelfs op in de cellen. Als je meer wil leren over de geschiedenis van Friesland moet je misschien een bezoekje brengen aan het Fries Museum, de thuisbasis van 170.000 lokale artefacten.

Als het wat later wordt, moet je misschien met de fiets naar het centrum en een fijn restaurantje uitkiezen. Met mooi weer kan je genieten van een lekkere maaltijd met zicht op het water. Wil je dineren als een koning? Dan moet je zeker naar Restaurant Us Heit dat gevestigd is in het voormalige paleis van de Stadtholders. Gezellig klinken op de goede tijden met uitzicht op Nieuwestad. Zalig!

Je kan natuurlijk ook gewoon in België blijven en een weekendje weg plannen naar De Haan


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899