Weer hiphoptalent vermoord: rapper Nipsey Hussle doodgeschoten in Los Angeles

Weer hiphoptalent vermoord: rapper Nipsey Hussle doodgeschoten in Los Angeles

De Amerikaanse rapper Nipsey Hussle is doodgeschoten voor zijn kledingwinkel in het zuiden van Los Angeles. De dader, die gevlucht is, loste verschillende schoten. Nog twee andere mannen moesten zwaargewond in het ziekenhuis. Van de schutter is voorlopig nog geen spoor.

De rapper verliet zondag zijn kledingwinkel, The Marathon Clothing, toen een onbekende het vuur opende op drie mensen. Hussle overleed toen hij aankwam in het ziekenhuis, de andere twee slachtoffers leven nog, maar zijn wel zwaargewond. De dader vluchtte weg en is nog niet opgepakt, liet de politie van Los Angeles weten.

Posttraumatische stress

Hussle was 33 en heeft vorig jaar zijn debuutplaat ‘Victory Lap’ uitgebracht. Die werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Beste Rapalbum, maar moest de duimen leggen voor Cardi B’s ‘Invasion of Privacy’. Hussle werd geboren als Ermias Asghedom en groeide op in de stad waar hij zondag stierf, Los Angeles.

Als tiener was hij lid van een bende, de Rollin’ 60s Neighbourhood Crips. Hij groeide op in een cultuur van moord en vergeleek de gevolgen daarvan met posttraumatische stress, zoals bij soldaten die lang op oorlogsmissie zijn geweest. “Ik denk dat L.A. daar ook aan lijdt, want het is niet normaal, maar na een tijdje accepteren we het zoals het is.”

Vermoord door een bende

Dat bendeverleden heeft Hussle nu het leven gekost. De rapper had een afspraak met de politie. Hij zou met hen gaan praten om hen te helpen met initiatieven en strategieën om kinderen weg te houden van bendegeweld. Die bendes moeten dat te weten gekomen zijn en hebben ingegrepen voor het – voor hen – te laat was.

Volgens de politie van Los Angeles is het geweld in de stad uit de hand aan het lopen. In één week tijd zijn 26 gewonden en tien doden gevallen door schietpartijen. De politie doet er naar eigen zeggen “alles aan om eind te maken aan dit nutteloze verlies van levens”.

De wereld reageert

Nipsey Hussle heeft kort voor zijn dood nog getweet dat het “een zegen is om sterke vijanden te hebben”.

De muziekwereld is in shock. Collega-rapper Drake liet via Instagram weten dat “al zijn energie op is door dit te horen”. De twee zouden voor het eerst in jaren contact gehad hebben en waren van plan om deze zomer samen een nummer op te nemen.Zanger John Legend was “compleet overdonderd” door het nieuws van Hussles dood. “Ik heb donderdag nog met hem aan een video gewerkt voor een prachtig nieuw nummer dat we samen met Khaled gemaakt hebben”, postte Legend op Twitter.Rihanna reageerde ook op het nieuws. Zij zegt zelf dat “dit nergens op slaat”. Ze bidt vooral voor zijn geliefden.Collega Pharrell Williams noemde Hussle een inspiratie voor miljoenen mensen, die zijn erfenis voor altijd hoog zullen houden. Nipsey Hussle laat zijn vriendin, actrice Lauren London, en twee kinderen achter.

Gesponsorde artikelen