Weer iemand in Grand Canyon gevallen: al derde dode in dikke week

Weer iemand in Grand Canyon gevallen: al derde dode in dikke week

Met meer dan 6 miljoen toeristen per jaar is Grand Canyon National Park het op één na meest bezochte nationale park in de VS. Elk jaar komen twee tot drie van die bezoekers van de Grand Canyon om het leven doordat ze over de rand vallen. Maar de afgelopen anderhalve week alleen al tuimelden drie toeristen naar hun dood.

Elk jaar komen gemiddeld 12 toeristen om in het wereldberoemde park. Twee à drie daarvan doordat ze “per ongeluk” over de rand gaan – zelfmoorden worden hierin dus niet meegeteld.

Nu is dat voor de derde keer binnen anderhalve week gebeurd. Dit keer viel een 67-jarige man uit Californië in de afgrond. De man bracht woensdag in zijn eentje een bezoek aan de zuidkant van de kloof. Een omstander zag hem aan het eind van de ochtend over de rand vallen.

Selfie-Chinees

Reddingswerkers konden hem enige uren laten traceren. Hij had een val van 122 meter gemaakt. Eind vorige maand vielen er ook twee doden doordat ze over de rand gingen in het natuurpark. Eentje daarvan was een Chinese toerist die tijdens het maken van een selfie zijn evenwicht verloor.

Volgens een woordvoerder van het nationale park struikelde de man uit Hongkong, viel over de rand en stortte meer dan 300 meter naar beneden. De man was samen met 11 andere Chinezen op groepsreis.

Het noodlottige ongeval gebeurde gisteren bij Eagle Point, het bekende uitkijkpunt van de toeristische attractie in de staat Arizona.

Gesponsorde artikelen