Weer passagiers onwel op twee vluchten naar VS

Weer passagiers onwel op twee vluchten naar VS

Op twee toestellen van American Airlines die vanuit Parijs en München waren vertrokken naar Philadelphia hebben ongeveer 250 passagiers en bemanningsleden een medische controle door de CDC moeten ondergaan. Mensen klaagden over hoofdpijn, hoesten, keelpijn en koorts. Verschillende passagiers waren onwel geworden tijdens de vlucht. Ze kwamen overigens allemaal terug van de bedevaart in Mekka.

In totaal zouden twaalf mensen kampen met griepachtige symptomen. Passagiers en bemanningsleden aan boord van de vliegtuigen moesten een medische controle ondergaan. Het gaat om ongeveer 250 mensen.

Woensdag werd een vliegtuig dat van Dubai naar New York vloog in quarantaine geplaatst vanwege plotselinge ziektegevallen aan boord. Zij bleken griep te hebben. Het toestel maakte een tussenstop in Mekka, waar sprake zou zijn van een uitbraak van griep.

Ook de passagiers die uit Parijs en München kwamen en ziek werden, zouden op bedevaart in Mekka zijn geweest. Verschillende mensen worden nog steeds medisch beoordeeld door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en lokale gezondheidsfunctionarissen.

JFK

Woensdag plaatsten de autoriteiten in New York een Airbus A380 van Emirates onder quarantaine nadat negentien mensen aan boord onwel waren geworden. Het dubbeldeks toestel had 521 mensen aan boord. Pas na enkele uren mochten ze op JFK Airport van boord, waarna ze allemaal op koorts werden onderzocht.

Van de negentien zieken werden er tien in een ziekenhuis opgenomen, onder wie zeven bemanningsleden.

Gesponsorde artikelen