Wéér schietpartij in VS: minstens 5 doden en 21 gewonden

Schietpartij Texas
Getty: doden bij schietpartij in Texas

In de stad Odessa in de Amerikaanse staat Texas zijn zeker vijf doden gevallen bij een schietpartij. Volgens de lokale politie raakten 21 mensen gewond. Ook de schutter is overleden. Het zou om een blanke dertiger gaan. De schutter liet zijn eigen voertuig achter en carjackte een bestelwagen van de post. Vier weken geleden kwamen nog 22 mensen om bij een schietpartij in de Amerikaanse stad El Paso.

“De verdachte kwam Odessa binnen en begon rond te schieten”, zegt burgemeester David Turner aan de Amerikaanse omroep CNN. De verdachte is doodgeschoten door de politie. Het zou om een blanke dertiger gaan. Alles wijst erop dat hij alleen handelde.

Onder de gewonden zijn zeker drie leden van de hulpdiensten en een kind van onder de twee jaar. De Amerikaanse president Donald Trump schreef op Twitter dat zijn minister van justitie William Bar hem op de hoogte houdt en dat de FBI een onderzoek is gestart.

Carjacking

Rond drie uur ’s middags opende de verdachte het vuur vanuit zijn goudkleurige Honda toen hij tegengehouden werd door de politie, omdat hij zijn knipperlicht niet had aangezet.

Nadat hij op de agent had geschoten, stal hij een busje waarmee post wordt rondgebracht. Daarmee reed hij door naar een winkelcentrum. Onderweg schoot hij op voorbijgangers en andere agenten.

Vier weken geleden kwamen bij een schietpartij in een shoppingcentrum in de stad El Paso nog 22 mensen om. Enkele uren later vond een andere schietpartij plaats in de stad Dayton in de staat Ohio, waarbij negen mensen om het leven kwamen.

Gesponsorde artikelen