Weer twee Indiase tieners in brand gestoken nadat ze verkracht werden

Weer twee Indiase tieners in brand gestoken nadat ze verkracht werden

In India woedt al langere tijd een hevige discussie over de verkrachtingen in het land. De regering komt bijvoorbeeld binnenkort met een wetswijziging waardoor op het verkrachten van kinderen de doodstraf komt te staan. Ondertussen blijft het drama’s regenen; zo werden vrijdag op twee verschillende plaatsen tienermeisjes in brand gestoken nadat ze eerst waren verkracht.

Zowel een meisje van 17 als eentje van 16 werden vrijdag na een verkrachting in brand gestoken in de deelstaat Jharkhand. Voor de verkrachting en moordpoging op het meisje van 17 heeft de politie een 19-jarige buurjongen opgepakt. Hij goot na de verkrachting kerosine over het slachtoffer en stak haar toen in de brand.

Het meisje vecht volgens de politie nog voor haar leven, nadat ze op 70% van haar lichaam eerstegraads brandwonden had opgelopen.

Bruiloft

Zaterdag werden al vijftien mensen aangehouden in de zaak waarbij het meisje van 16 eerst werd verkracht en daarna gepoogd werd om haar via brandstichting te vermoorden. Dat incident vond ook plaats in de deelstaat Jharkhand, in het oosten van India.

Volgens de politie werd het meisje op een bruiloft meegenomen door twee mannen, die haar in een bos zouden hebben verkracht. Nadat ze hadden ontdekt wat er was gebeurd, gingen haar ouders naar de dorpsoudsten die bepaalden dat de verdachten 100 sit-ups moesten doen en een boete van omgerekend 625 euro moesten betalen.

De verdachten en enkele medestanders vielen daarna familieleden van het slachtoffer aan. De ouders sloegen op de vlucht en vonden hun dochter een half uur later dood en verbrand in hun huis. Volgens de politie had de verdachte haar met brandstof overgoten.

Trieste cijfers

Onder de aangehouden verdachten zijn ook enkele dorpsoudsten. Volgens de politie had de raad niet op eigen houtje een boete mogen opleggen. Dorpsraden hebben geen juridische status maar zijn wel invloedrijk op het Indiase platteland.

In India woedt al langere tijd een hevige discussie over de verkrachtingen in het land. Volgens officiële cijfers waren er in 2016 bijna 20.000 verkrachtingen van minderjarigen. 40% van de slachtoffers van verkrachtingen in India is minderjarig.

Iedere 155 minuten wordt er een kind onder de 16 verkracht in India. Voor kinderen onder de 10 gebeurt dat iedere 13 uur.

Volgens een onderzoek van de overheid, geeft meer dan de helft van de Indiase kinderen aan slachtoffer te zijn geweest van seksueel geweld. In India komen dan ook veel tienerzwangerschappen voor. Maar abortus zit er voor hen niet in: slachtoffers van verkrachting in India worden vaak zelf als schuldige aangewezen.

Het aantal gemelde verkrachtingen is overigens relatief laag op een bevolking van bijna 1,3 miljard. Veel misdrijven belanden nooit bij de autoriteiten.

De groepsverkrachting van een 8-jarig meisje en drie andere meisjes in het noorden van India leidden onlangs nog tot woedende reacties en protesten. Dagelijks worden in India vijftig verkrachtingen van kinderen onder de twaalf jaar geregistreerd.

Gesponsorde artikelen