Weeral kapot: kerncentrale Doel 3 opnieuw stilgelegd, amper week na heropstart

Weeral kapot: kerncentrale Doel 3 opnieuw stilgelegd, amper week na heropstart

Amper een week nadat hij na een 10 maanden durende reparatie weer was opgestart, is de kerncentrale Doel 3 alweer moeten worden stilgelegd sinds zondag blijkt nu. Nu is er weer een een defect in het turbinesysteem. 

“Het gaat om een technisch probleem in het niet-nucleaire gedeelte dat pas aan het licht kwam toen de centrale weer voor 100 procent actief was”, zegt woordvoerster Nele Scheerlinck van de Doel-centrales.

Enkele dagen na de heropstart werd in het turbinesysteem van de centrale een defect vastgesteld. Er is een herstelling nodig aan de dichting van een klep. “Sommige problemen komen pas aan het licht als de centrale weer op volledige kracht draait,” zegt Scheerlinck, “en dat duurt een tijdje.”

Volgens de woordvoerster heeft het defect geen invloed op de nucleaire veiligheid, maar voor het personeel kan het probleem gevaar inhouden omdat hete stoom niet goed kan passeren. Daarom is het belangrijk om het probleem te verhelpen. De heropstart van de centrale staat gepland op vrijdagmiddag.

Gesponsorde artikelen