“Weerzinwekkend als dader echt vluchteling is”, zegt Merkel

“Weerzinwekkend als dader echt vluchteling is”, zegt Merkel

Angela Merkel heeft gereageerd op het drama dat zich gisteren in Berlijn voltrok. Daar reed een vrachtwagen in op een kerstmarkt. Daarbij vielen 12 doden en tientallen gewonden.

De Duitse bondskanselier zei dat het “weerzinwekkend (widerwärtig) zou zijn als het daadwerkelijk om iemand gaat die deed alsof hij in Duitsland bescherming zocht”.

Merkel spreekt van een “gruwelijke en onbegrijpelijke daad”. “Ik ben net als miljoenen anderen ontzettend verdrietig om dat wat gisteren is gebeurd”, zei ze.

“Ik denk op dit moment vooral aan hen en hun families en vrienden. Ik wil dat ze weten dat dit hele land aan hun zijde staat en hoopt en bidt dat ze verder kunnen na deze verschrikkelijke klap.”

Merkel sprak dank uit voor alle hulpverleners, reddingswerkers en politiediensten die betrokken zijn bij de nasleep en het onderzoek. “Ik heb een groot vertrouwen in de mensen die eraan werken om deze daad op te helderen.”

Merkel benadrukte dat duidelijk moet worden wat er precies is gebeurd en dat de dader of daders zo hard mogelijk moeten worden gestraft. Merkel gaat later vandaag langs bij de kerstmarkt.

Gesponsorde artikelen