Wees voorzichtig met je nieuwe iPhone want de glazen achterkant is heel duur om te herstellen … en breekt makkelijk

Wees voorzichtig met je nieuwe iPhone want de glazen achterkant is heel duur om te herstellen … en breekt makkelijk

Apple stelde vorige maand zijn nieuwe iPhones voor en opvallend daaraan is dat het daarbij opnieuw kiest voor een glazen achterkant. Dat is nodig om het toestel draadloos te kunnen opladen, maar maakt je iPhone ook veel breekbaarder. Want de claim van Apple dat het “het sterkste glas ooit gebruikt” is, blijkt niet helemaal te kloppen.

De iPhone 8 en 8 Plus zijn nog maar sinds vorige week te verkrijgen, maar het zou ons niet verbazen als er al iemand zijn nieuwe toestel heeft laten vallen. En aangezien Apple bij de iPhone 8 en 8 Plus opnieuw heeft gekozen voor een glazen achterkant, heb je al snel brokken.

Apple noemde het gebruikte glas het sterkste ooit, maar dat blijkt niet te kloppen. YouTuber PhoneBuff deed een valtest en al na één keer was de glazen achterkant van de iPhone volledig kapot. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat ook de Samsung Galaxy Note 8 de valtest niet overleefde. Volgens de YouTubers is het de Moto Z2 Force die de titel van “sterkste glas bij een smartphone” mag dragen.

Moeilijk en duur om te vervangen

Daarom ging de herstelservice iFixit na of zo’n glas makkelijk te vervangen is en dat bleek serieus tegen te vallen. Apple kiest opnieuw voor glas omdat je zo je iPhone draadloos kan opladen. De achterkant is vastgelijmd aan een metalen plaatje “met heel veel lijm” en in het midden zit een opening voor dat opladen. Het kapotte glas ervan halen zonder andere zaken te beschadigen, wordt dus moeilijk en heel duur.

Je koopt dus best een hoesje voor je nieuwe iPhone 8 of 8 Plus. Al moet je dan wel zorgen dat het niet te dik is, zodat je het er niet altijd moet afhalen als je je smartphone draadloos wil opladen.

Bekijk hier de valtest van de iPhone 8 Plus:

Gesponsorde artikelen