Weet je niet meer wie dood is in Game of Thrones? Vraag het aan Facebook!

Weet je niet meer wie dood is in Game of Thrones? Vraag het aan Facebook!

Nog twee weken en het nieuwe seizoen van Game of Thrones gaat van start. ‘Winter is here’ en voor fans die geen tijd hebben om hun geheugen op te frissen met een marathon van de afgelopen zes seizoenen, is er nu de Game of Thrones-chatbot. Hij beantwoordt via Facebook al je vragen over de personages, wie er nog leeft en de geschiedenis van de verschillende huizen. Met hier en daar een grappige GIF en een flauw mopje! 

Wie is er ondertussen al gestorven? Waar is Arya? En wie is nu de vader van Jon Snow? De kans is groot dat je je deze en andere vragen al gesteld hebt, zeker nu de start van het zevende seizoen nadert. Winter is here op 16 juli en voor wie de komende twee weken geen tijd meer heeft om alle 60 uur aan afleveringen te herbekijken, is er nu de Game of Thrones-bot. Londens bedrijf Catch maakte de chatbot die via Facebook Messenger al je vragen over de reeks beantwoordt.

Via Facebook Messenger

De bot is toegankelijk via Messenger en werkt zoals andere bots die je misschien al eerder hebt getest op Facebook. Van zodra je het chat-venster opent, stelt hij zichzelf voor als iemand die je ‘de George RR Martin-zee van ingewikkelde relaties, moorden en draken kan helpen navigeren.’ Dit aan de hand van mopjes, uitgebreide personage-beschrijvingen en grappige gifs. Je kan de GoT-bot uitgebreide personage-beschrijvingen vragen, met wie je favoriete personage het bed deelt en zelfs informatie over de acteurs. Door op de knop ‘Dead or alive’ te klikken kan je voor elk personage nagaan of hij/zij nog leeft.

Wie is Jon Snow’s vader?

De bot bevestigt ook een van de meest bekende fantheorieën over de serie, namelijk dat Jon Snow een Targaryen is. In de boeken en de serie werd nooit duidelijk gezegd dat Jon Snow de zoon is van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen. Maar de GoT-bot windt er geen doekjes om en geeft toe dat Jon Snow half Stark, half Targaryen is en dus aanspraak kan maken op de troon. Of hij daar ook eindigt in het komende seizoen, daar kan de bot niet op antwoorden. In de plaats daarvan stelt hij voor jeugdfoto’s van de acteur Kit Harington te laten zien. Wanneer we dan vragen of het Daenerys is die de nieuwe koningin wordt, vraagt de bot of we een lied van Ed Sheeran willen luisteren. Zelf is hij alvast geen fan.

Flauwe mopjes

Een andere vraag die vele fans al lang bezighoudt is “Waar is Gendry?” De bastaardzoon van Robert Baratheon zagen we voor het laatst in seizoen drie, toen hij bij Dragonstone in een roeibootje stapte. De bot weet jammer genoeg ook niet waar Gendry uithangt. “Westeros is enorm groot en het heeft nog geen Google Maps. Ik ben zelf nog aan het uitzoeken waar alles is.” Wanneer we random voornamen ingeven, blijkt er wel een Bert in de serie te zitten. Een Jos is niet terug te vinden. De bot stelt dan ook voor een mop te vertellen. “If Jaime Lannister became king, what would be his first duty? To find the hand of the king.” De chatbot zal alvast tijdens het nieuwe seizoen een handig hulpmiddel zijn, voor vergeetachtige fans.

Gesponsorde artikelen