Weet jij wie het meeste aantal doden op z’n geweten heeft: Darth Vader of Luke Skywalker?

Weet jij wie het meeste aantal doden op z’n geweten heeft: Darth Vader of Luke Skywalker?

Luke Skywalker of Darth Vader, wie bracht het meeste mensen om het leven in de originele Star Wars-trilogie? De meesten gaan waarschijnlijk meteen voor Vader gaan, maar dat is compleet fout. Het verschil is zelfs niet klein.

YouTube-kanaal Mr Sunday Movies heeft alle doden die Luke Skywalker op z’n geweten heeft eens op een rijtje gezet. En ’t zijn er veel, echt ongelooflijk veel. Luke komt uit op maar eventjes 369.970, voornamelijk door het feit dat hij de Death Star heeft opgeblazen. Daar waren namelijk 368.891 mensen aan boord, toen Luke die bom door het ventilatiegat liet vallen. Maar zelfs zonder Death Star komt Luke nog veel hoger uit dan Darth Vader.

Darth Vader

En wat dan met Darth Vader, waarschijnlijk wel de grootste sadist gedurende het merendeel van de originele trilogie? Wel, zijn teller stopt op … elf. Hij vermoordt acht mensen in A New Hope, waaronder enkele rebellen. In Empire Strikes Back houdt hij het echter op twee moorden, enkel zijn ondergeschikten. Dus in de tweede film brengt hij helemaal geen tegenstander om. In de laatste film tot slot, brengt hij nog één persoon om, waarmee hij uiteindelijk toch opnieuw ‘evenwicht naar The Force brengt’.

Luke naar de Dark Side?

Misschien is die fantheorie dan toch juist, dat Luke zich in The Force Awakens heeft aangesloten bij de Dark Side. Die theorie werd in het leven geroepen nadat bleek dat Luke niet op de filmposter pronkt, en daar volgens regisseur JJ Abrams een specifieke reden voor is.

Gesponsorde artikelen