Weg met de creeps! Bij Tinder-variant Bumble mogen enkel vrouwen gesprek starten

Weg met de creeps! Bij Tinder-variant Bumble mogen enkel vrouwen gesprek starten

Een van de oprichters van dating-app Tinder lanceert een gelijkaardige toepassing. Die heet Bumble en lijkt bijzonder hard op Tinder. Het grote verschil is dat Bumble ‘respectvoller’ wil zijn, onder meer door enkel vrouwen conversaties te laten starten.

Achter de app zit onder meer Whitney Cole, die Tinder eerder dit jaar verliet. Ze dagvaardde Tinders hoofd van marketing Justin Mateen, die ook haar ex-vriend is, wegens seksuele intimidatie. Volgens Techcrunch zitten met Chris Gulczynski en Sarah Mick nog twee andere belangrijke voormalige medewerkers van Tinder bij Bumble.

Veilig en respectvol

Op de Facebookpagina van Bumble wordt duidelijk verwezen naar Tinder, zonder die app bij naam te noemen. Er wordt gesproken over “meer oppervlakkige apps” die vol steken met “creepy guys” en “belegen openingszinnen”, iets waar je bij Bumble geen last van zou mogen hebben. Nee, Bumble wil een veilige en respectvolle ‘community’ waar je nooit ongewenste berichten krijgt. Daarnaast moet Bumble ‘matches’ suggereren op basis van meer relevante signalen dan andere apps.

Visueel lijkt Bumble wel sterk op Tinder, niet verrassend als Mick, het voormalige hoofd ontwerp van Tinder, effectief aan de slag is bij Bumble. Gebruikers kunnen verbinden met hun Facebookprofiel, en Bumble kan ook de jobomschrijvingen en opleidingsinformatie van gebruikers tonen. Wie Bumble inschakelt, wordt dan gematcht met anderen in de buurt, of iets verder weg wanneer niemand zich vlakbij bevindt. 

Bumble

Creepy en cheesy

Je kan dan naar rechts swipen over gebruikers die je wel ziet zitten, en naar links over tronies met wie je niets te maken wil hebben. Het is daarna dat Bumble zich echt onderscheidt van Tinder: conversaties tussen ‘matches’ kunnen slechts worden gestart door vrouwelijke gebruikers, en dat tot 24 uur nadat beiden rechts hebben geveegd. Mannen kunnen de periode trouwens 24 uur uitbreiden voor één match per dag. Terwijl gebruikers al hebben geklaagd over deze beperking, stelt Bumble dat ze dient om de interactie tussen gebruikers veiliger te maken en de aanwezigheid van “creepy” en “cheesy” openingszinnen te beperken.

De iOS-app is al beschikbaar in de App Store, maar lijkt nog in een testfase te zitten. Over een release voor Android is niets geweten.

Bumble
Bron: TechCrunch, Mashable

Gesponsorde artikelen