Weg met het stereotype: Hema gaat voor genderneutraal en verwijdert labels van kinderkleding

Weg met het stereotype: Hema gaat voor genderneutraal en verwijdert labels van kinderkleding

Binnenkort geen ‘jongen’ of ‘meisje’ meer op de kinderkleding van Hema, want de keten kiest vanaf de wintercollectie van 2017 voor genderneutraal. Hema zal als eerste Nederlandse bedrijf alle geslachtsbepalende verpakkingen en labels van hun kleding verwijderen, en dit zal ook in België het geval zijn.

Na in zo’n 300 winkels de jongens- en meisjesafdeling samen te voegen tot ‘Kids’, gaat Hema deze winter een stapje verder: de kledingketen zal alle labels die specifieke jongens- of meisjeskleding aanduiden, verwijderen.

En dat is deels aan een tienjarig meisje te danken. Zo’n twee jaar geleden vroeg ze Hema om stoerder meisjesondergoed te verkopen, omdat ze de onderbroeken met roze hartjes stilaan beu was:

En omdat Hema meer van dit soort verzoeken kreeg, besloot de winkelketen om het aanbod te vergroten en dus ook niet langer een onderscheid te maken tussen jongens- en meisjeskleding. “Dit wordt niet alleen ingevoerd in Nederland, maar ook in België. Een deel van de labels op de winterkledingcollectie van 2017 zal verdwijnen, en in de zomercollectie van 2018 zal deze verandering nog meer merkbaar zijn”, zegt Nathalie Kruger van Hema aan newsmonkey.

Velen zijn alvast enorm fan van het idee, terwijl anderen er zo hun eigen mening over hebben …

Gesponsorde artikelen