Wegdromen op Ibiza: deze series en films zijn deze week nieuw op Netflix

Wegdromen op Ibiza: deze series en films zijn deze week nieuw op Netflix

Geen blockbusters op Netflix deze week, maar toch is er genoeg verschenen om je weekend te vullen. Als het even te heet wordt buiten, kan je afkoeling zoeken met tal van series, films en docu’s. Wij hebben ze voor je opgelijst, met een hoofdrol voor een nieuwe film die zich afspeelt op Ibiza. De zomer is de komende dagen niet weg te slaan!

Films

De nieuwste Netflix Original heet Ibiza en speelt zich uiteraard af op het Spaanse eiland. Al ga je er niet echt veel van zien, want de hoofdpersonages trekken naar nachtclubs waar ze niets dan verkeerde beslissingen nemen. Die personages zijn drie single vrouwen uit New York, gespeeld door Gillian Jacobs, Vanessa Bayer en Phoebe Robinson. De film lijkt niet meteen de hit van deze zomer te gaan worden, want daarvoor zijn zowel het verhaal als de humor iets te lichtvoetig. Uiteraard lijkt Netflix hier ook vooral vrouwelijke kijkers mee te willen bedienen.

Vandaag verschijnt ook de Spaanse film Sara’s Notebook, ofwel El cuarderno de Sara. Laura Alonso is een advocate uit Madrid die in Congo terechtkomt om een foto van haar zus te bekijken. Die zou nog leven, terwijl ze al twee jaar spoorloos verdwenen was. Maar ze ontdekt dat de foto in Goma gemaakt is, één van de gevaarlijkste gebieden in het land. Dus heeft ze de hulp nodig van iemand die bereid is om haar naar Goma te begeleiden.

Series

Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe series toegevoegd aan de catalogus van Netflix. Mob Psycho 100 is een live action-versie van een Japanse anime-reeks. Dus net zoals Disney bijvoorbeeld z’n tekenfilms de laatste tijd in een nieuw jasje met echte acteurs steekt, doet deze reeks dat met anime. Je bent er dus best wel al een beetje fan van, want anders zou dit kunnen tegenvallen. Centraal staat Mob, een jongen met speciale krachten waarover hij de controle dreigt te verliezen wanneer hij emotioneel is. En in het verhaal wordt hij verliefd op een meisje uit zijn klas.

We blijven internationaal gaan deze week, want de serie Fauda komt uit Israël. De reeks gaat over undercoveragenten die op de Westelijke Jordaanoever jagen op Palestijnse terroristen. Niet meteen iets wat ze in Israël zelf graag op televisie zien, maar wel boeiend kan zijn voor de rest van de wereld. De reeks keert terug voor een tweede seizoen op Netflix. Daar zit wat ons betreft een probleem, want we kunnen het eerste seizoen niet meer terugvinden in het aanbod. Dus snel even inhalen is onmogelijk.

Documentaires

Drie nieuwe docureeksen op Netflix deze week, dus dat is geweldig nieuws voor de fans van hen genre. Explained, een simpelere titel kan niet voor een documentairereeks, is een samenwerking tussen Netflix en Vox. Afgelopen woensdag is de eerste aflevering verschenen, en de komende twee weken komen er nog nieuwe afleveringen aan. Ideaal voor wie niet lang kan kijken naar een documentaire, want ze duren 16 tot 18 minuten. De eerste gaat over monogamie en wat biologie en geschiedenis daarover zeggen, uitgebreid met de mening van experts. De twee andere afleveringen zullen over Designer DNA en over de enorme inkomensverschillen tussen etnische groepen gaan.

Nog een leuke is het vervolg op de serie The Toys that Made Us. De documentairereeks blikt in iedere aflevering terug op een belangrijk stuk speelgoed dat ons verleden getekend heeft. In december kreeg je de eerste vier afleveringen, en nu staan de volgende vier van deze achtdelige serie online. LEGO, Transformers, Hello Kitty en Star Trek passeren de revue. Andere iconen zoals Barbie en G.I. Joe kan je in het eerste deel terugvinden. Nostalgie, en uiteraard erg boeiende thema’s. Netflix heeft intussen al een tweede seizoen besteld. Enig idee welk speelgoed er dan zeker in moet zitten?
Tot slot nog een extra portie Japanse televisie, want er staan nieuwe afleveringen van Terrace House: Opening New Doors online. Critici omschrijven deze reeks als reality die er ook eens echt als reality uitziet. Een groep jonge mensen, onder wie een chef-kok, een snowboarder en een ijshockeyspeler, komen samen in een bos om hun dromen waar te maken.

Comedy

Deze week is er ook een lading verse comedy op Netflix verschenen. Steve Martin en Martin Short werken iets meer dan een uur lang op je lachspieren in Steve Martin and Martin Short: An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life. Ze maken grappen, spelen muziek en blikken terug op hun carrière met grappige verhalen.

Je kan ook naar een nieuwe show van Tig Notaro kijken. In Happy To Be Here heeft ze veel hilarische anekdotes en bekentenissen over ouderschap gestoken. De stand-upspecial duurt ongeveer een uur.

Gesponsorde artikelen