Weinstein bespioneerde 91 van zijn slachtoffers om beschuldigingen te vermijden

Weinstein bespioneerde 91 van zijn slachtoffers om beschuldigingen te vermijden

Harvey Weinstein had begin dit jaar zelf een lijst opgesteld van bijna honderd grote namen uit de filmindustrie. Daarmee wilde hij proberen om zijn seksueel overschrijdende wanpraktijken geheim te houden.

Weinstein had zijn lijst van prominente filmfiguren doorgespeeld aan een team van privé-onderzoekers. Die moesten zoveel mogelijk informatie bemachtigen over de slachtoffers die met hun verhaal naar buiten dreigden te komen. Het was de bedoeling om hen het zwijgen op te leggen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian, die nu die lijst in handen heeft.

De lijst bewijst nog maar eens dat Weinstein zich inderdaad schuldig gemaakt heeft aan seksueel overschrijdend gedrag, of op z’n minst iets te verbergen had. Er staan 48 vrouwen en 43 mannen op de lijst, waaronder actrices Rose McGowan, Sophie Dix en Annabella Sciorra. De namen die voor Weinstein de grootste bedreiging vormden, waren rood gemarkeerd.

Intussen hebben al meer dan vijftig vrouwen Weinstein beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag, gaande van verkrachting tot stalking en seksuele intimidatie. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten zijn er politieonderzoeken aan de gang. Weinstein zelf blijft vasthouden aan zijn onschuld.

Gesponsorde artikelen