Welke acteurs zullen Jean Grey en Cyclops spelen in de nieuwe X-Men?

Welke acteurs zullen Jean Grey en Cyclops spelen in de nieuwe X-Men?

X-Men: Apocalypse zal pas uitkomen in 2016 maar begint natuurlijk binnenkort al met filmen. Voor de crew kan beginnen aan het laatste deel van de First Class-trilogie, moeten er nog een aantal beslissingen genomen worden. En niet de minst belangrijke: wie worden de nieuwe Jean Grey en Cyclops?

X-Men: Days of Future Past speelde zich voornamelijk af in 1973. De nieuwe X-Men zal ongeveer tien jaar later plaatsvinden. X-Men: Apocalypse zal zich vooral focussen op Charles Xavier (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender), Mystique (Jennifer Lawrence) en Beast (Nicholas Hoult). Ook Quicksilver, opnieuw gespeeld door Evan Peeters, zal weer meespelen. Voor de rol van Gambit werd Channing Tatum getipt en als Wolverine zich laat zien, zal die rol ongetwijfeld vertolkt worden door Hugh Jackman.

Maar er zijn twee belangrijke personages waar we al een tijdje niets meer van gehoord hebben. Jean Grey en Cyclops werden in de eerste X-Men-films gespeeld door Famke Janssen en James Marsden. Die kwamen uit tussen 2000 en 2006. Nu de nieuwe X-Men 20 jaar terug in de tijd gaat, zijn Janssen en Marsden natuurlijk te oud om hun jongere zelf te spelen. Ondertussen zijn er zes namen vrijgegeven van tieneracteurs die beoogd worden voor de rollen.

Doornroosje of Hit-Girl?

Voor Jean Grey zal waarschijnlijk worden gekozen tussen Chloe Grace Moretz, Elle Fanning en Hailee Steinfeld. Chloe Grace Moretz, vooral bekend uit Carrie, If I stay en als Hit-Girl in Kick-Ass, is ondertussen 17 jaar. Elle Fanning, het jongere zusje van Dakota, is 16 en speelde onlangs nog Doornroosje in Maleficent. Moretz en Fanning zouden al met regisseur Bryan Singer gesproken hebben. Hailee Steinfeld is 17 en vooral bekend van de western True Grit.

De dames zijn alle drie al vrij bekend in de filmbusiness, voor de jongens ligt het anders. Voor Cyclops aka Scott Summers wordt er gekeken naar Ben Hardy, Charlie Rowe en Timothée Chamalet. Ben Hardy is de enige van het stel die geen tiener meer. De 23-jarige Britse acteur speelde al mee in enkele tv-series zoals EastEnders, maar kreeg nog geen filmrol te pakken. Charlie Rowe, 18 jaar, heeft al iets meer ervaring. Hij speelde mee in films als The Golden Compass en 400 Boys. Timothée Chalamet, 19 jaar, is momenteel te zien in Interstellar en speelde ook al mee in Homeland. Nu is het dus afwachten om te weten wie van deze zes de X-Men zal vervoegen in het gevecht tegen Apocalypse.Bron: Cinema Blend, The Wrap

Gesponsorde artikelen