Welke dikke nek zegt dat hij 14 flessen wijn per dag kan drinken zonder zat te worden? 

Welke dikke nek zegt dat hij 14 flessen wijn per dag kan drinken zonder zat te worden? 

Steracteur Gerard Depardieu, die ondertussen Rus is geworden, heeft in een interview gezegd dat hij in Afrika twee leeuwen doodschoot. In datzelfde interview schept de goeie vriend van Vladimir Putin ook op over zijn drankgebruik. Hij beweert dat hij de hele dag door zuipt en “nooit echt dronken” wordt.

Het Franse weekblad Les Inrockuptibles zette in januari vorig jaar een overlijdensbericht van Depardieu op z’n cover, en we beginnen te begrijpen waarom. In Frankrijk zijn ze de acteur, de grootste Franse acteur van zijn generatie genoemd, spuugzat en dit nieuwe interview dat hij heeft gegeven gaat daar geen verandering in brengen.

Depardieu vertelt aan het Franse filmtijdschrift So Film dat hij ooit twee leeuwen in Afrika afknalde. Omdat ze “in de weg liepen”. De 65-jarige acteur die ondermeer Obelix speelde, zegt dat hij in Afrika op vakantie was en dat zijn auto in panne viel. “Ik stapte uit en daar zijn die beesten. Ik schoot erop om ze bang te maken, maar toen bleek dat ik ze doodgeschoten had.”

Een dagje zuipen met Gerard

Depardieu pocht ook over z’n capaciteit om alcohol te drinken. Hij beweert dat hij om 10 uur ’s morgens eraan begint met een fles champagne of een fles rode wijn. De tweede fles van de dag is steevast sowieso champagne vertelt de acteur. Daarna gaat er een half flesje pastis in. Waarna het tijd is om te eten. Een fles of twee rode wijn bij de lunch hoort er nu eenmaal bij volgens Depardieu.

’s Namiddags is het ofwel bier ofwel champagne, en tegen een uur of vijf wat er nog in de fles pastis van die ochtend zat. Daarna is het tijd voor wodka of whisky. “Ik ben niet zoals gewone mensen”, meent Depardieu, “ik kan ook niet drinken als gewone mensen. Ik kan makkelijk 12, 13, 14 flessen wijn per dag verdragen. Ik absorbeer dat gewoon.”

Volgens Depardieu is hij nooit echt dronken, maar “gewoon plezant”. En als hij wat wegdeemstert, dan doet hij gewoon een dutje. Hij geeft toe dat z’n dokters “een beetje ongerust” zijn. Maar: “Ik ga nog niet kapot, niet nu, ik heb nog massa’s energie”.

Notoir belastingontduiker

Depardieu heeft het in Frankrijk verkorven omdat hij een notoir belastingontduiker is, maar ook omdat hij een beetje te veel en te vaak het varken heeft uitgehangen de jongste jaren. Zo plaste hij stomdronken in het gangpad van een vliegtuig, waardoor die vlucht van Parijs naar Dublin anderhalf uur vertraging opliep. Hij sloeg ook een motorrijder in elkaar in Parijs, viel ladderzat van een scooter in het verkeer en werd een keer langs de kant gezet met 1.8 in zijn bloed (ook in Frankrijk is de limiet 0.5). Hij veroorzaakte ook twee ongevallen met gewonden, één keer blies hij daarbij 2.5.

Naar België dus

Toen de Franse regering als antwoord op de recessie een extra belasting voor vermogende mensen invoerde (Depardieu zou iets van een 120 miljoen hebben), verhuisde de acteur prompt naar België. Toen de Franse eerste minister Jean-Marc Ayrault hem op tv “meelijwekkend” noemde, verklaarde Depardieu dat hij zijn Frans paspoort zou inleveren en Belg wilde worden. Maar op 3 januari 2013 werd hij Russisch staatsburger na een persoonlijke tussenkomt van “zijn vriend” Vladimir Putin. Putin zou het staatsburgerschap aan Depardieu geschonken hebben voor diens “schitterende” vertolking van Raspoutin in de gelijknamige tv-film. 

Pussy’s en dictators

Depardieu heeft Putin sindsdien openlijk verdedigd. Zo vond hij het gerechtvaardigd dat de meisen van Pussy Riot naar een strafkamp gestuurd werden. Ze hadden zelfs geluk gehad zei hij, want “als ze dat in een arabisch land hadden geflikt zouden ze niet levend de moskee uitgewandeld zijn”. Hij houdt er dubieuze vriendschappen op na met ondermeer Ramzam Kadyrov, de Tsetjeense president die het niet nauw neemt met de mensenrechten. Depardieu kreeg een appartement van hem in Grozny. 

Ook bij Islom Karimov en zijn zoon Gulnara, de president van Oezbekistan is hij kind aan huis. Karimov staat ook op de zwarte lijst omdat hij de mensenrechten niet respecteert. Ook Fidel Castro noemt hij “een goeie vriend, een man die al 50 jaar de enige in de wereld is die verstand van politiek heeft”.

Depardieu is door de Russen aangewezen als ambassadeur bij de FIFA in het kader van het WK voetbal van 2018 in Rusland.

Gesponsorde artikelen