Welke van deze mythes over Hitler en de nazi’s zijn waar? 

Welke van deze mythes over Hitler en de nazi’s zijn waar? 

Er bestaan veel mythes over Adolf Hitler en de andere nazi’s. De bekendste is zonder twijfel het gerucht dat Hitler geen zelfmoord zou hebben gepleegd en na de Tweede Wereldoorlog is ondergedoken. Maar er zijn nog meer mythes die tot de verbeelding spreken.

Het verhaal over hoe Hitler en Eva Braun nog lang en gelukkig leefden, lees je hieronder.Maar wat moeten we met deze verhalen aanvangen….?

1. Hitler zocht het ultieme wapen

Een mythe vertelt dat de Duitsers op zoek waren naar de Ark van het Verbond, het ultieme wapen om de oorlog te winnen. De Ark zou de tabletten met de tien geboden bevat hebben en er waren vier mensen nodig om hem te dragen. Geladen met heilige energie kon de Ark, zo werd geloofd, bergen en stadsmuren omverwerpen en de vijanden van Israël met tumoren en vuurbollen bestrijden. De Ark is spoorloos verdwenen en zou volgens sommige verhalen vernietigd zijn. Maar er wordt ook nog naar gezocht en dus dachten de nazi’s hem wel te kunnen gebruiken. Er is echter geen document dat bevestigt dat ze echt moeite hebben gedaan om de Ark te vinden.

Thinkstock

2. Vreemde wezens in de onderwereld

De nazi’s geloofden dat er diep onder de aarde veel verborgen lag, zoals koninkrijken, planeten, supermensen en zelfs aliens. Verschillende adviseurs van Hitler, en mogelijk de Führer zelf ook, geloofden dat de Aarde hol is. Het leger werd er zelfs op uitgestuurd om te checken of dit klopte. Sommige theorieën stellen dat er tussen 1926 en 1943 jaarlijks expedities naar Tibet waren om contact te maken met de Arische voorvaders.

Thinkstock

3. Op zoek naar de Heilige Graal

De nazi’s waren volgens de mythes naar veel voorwerpen op zoek. Ook de Heilige Graal hoorde daarbij. Hitler zou geloofd hebben dat zijn Arische ras onsterfelijk zou zijn met de graal en hij was van mening dat het object moest terugkeren naar Duitsland. Himmler besloot de mysterieuze Otto Rahn uit zijn SS op de zaak te zetten. Hij reisde door Europa, het Midden-Oosten en Iran, maar tegen het einde van de oorlog had hij de Heilige Graal nog steeds niet gevonden en moest hij zelfmoord plegen.

Thinkstock

4. Het verlies van de Heilige Speer

Nog een legendarisch voorwerp is de speer waarmee Jezus Christus op het kruis in de zij gestoken zou zijn. Volgens geruchten zou Hitler hierdoor geobsedeerd geraakt zijn, nadat hij de speer in 1908 voor het eerst zou hebben gezien. De speer was ooit het bezit van meer dan veertig grote leiders. Hitler zou de speer naar Nürnberg gebracht hebben, toen hij Oostenrijk in 1938 geannexeerd had. Met de speer veilig in Duitsland kon de oorlog niet mislopen. De geallieerden zouden de speer enkele uren voor de zelfmoord van Hitler in handen hebben gekregen. En de legende gaat dat de dood volgt voor wie de speer verliest.

Thinkstock

5. Het stond in de sterren geschreven

De nazi’s claimden graag dat de komst van Hitler voorbestemd was. Zo zou ook Nostradamus voorzien hebben dat Hitler de macht zou grijpen. Hij sprak van een kind dat uit arme ouders zou worden geboren. Iemand met een barbaarse naam die een groot volk zou toespreken en heel bekend zou worden.

Getty Images

Gesponsorde artikelen