Welkom in de toekomst: de eerste mainstream zwevende speakers zijn gearriveerd

Welkom in de toekomst: de eerste mainstream zwevende speakers zijn gearriveerd

We hebben al jetpacks (vraag het maar aan de broertjes Coppens), zelf-strikkende veters en ruimteschepen, dus op heel veel vlakken leven we eigenlijk al in de toekomst. En we hebben nog een extra gadget gevonden om die vermoedens te staven: een zwevende speaker. Vraag niet waarom, vraag waarom niet. 

Nu er ook al zelfrijdende auto’s rondzoemen in de straten hebben we echt wel een nieuw niveau in de ontwikkeling bereikt. Maar de meeste vooruitstrevende dingen liggen nog net buiten handbereik van de gewone mens. Behalve deze dan: de zwevende stereospeakers van LG.

Pardon? Ja, die doen exact wat ze zeggen: ’t is een multidirectionele speaker die boven z’n launch pad zweeft, met een ingebouwde subwoofer. Oh, en hij laadt ook draadloos op, dus het is echt een volledig losse speaker die helemaal los in de lucht hangt. Hij is ook nog eens ‘weatherproof’, dus kan tegen een beetje regen en wind en je kan ‘m met twee bluetoothapparaten verbinden. De toekomst is er, en hij hangt in je living.

De Levitating Portable Speaker, niet de meest catchy naam overigens, wordt volgende week voorgesteld op CES, de Consumer Electronics Show, een gigabeurs voor nieuwe tech in Las Vegas. Nu is een zwevende speaker niet helemaal nieuw, er bestaan er al een paar, maar dat LG er eentje gebouwd heeft, is wel nieuws. Dat zou willen zeggen dat de speakers op grotere schaal worden gebouwd en dat wil dan weer zeggen dat de prijzen haalbaar zijn voor de gewone sterveling. Volgende week ongetwijfeld meer.

Gesponsorde artikelen