Welkom ‘load rage’, wanneer je de kriebels krijgt van traag internet

epa07645660 Students of the ROC Amsterdam watch a lesson on their smartphone, in Amsterdam, the Netherlands, 13 June 2019. Klassewerk is a new teaching method in which professionals give practical lessons to MBO students via Instagram Live. EPA-EFE/Koen van Weel

Iedereen kent het wel, een filmpje of muziek downloaden op je smartphone. Als het internet een beetje tegenzit dan kan dat vervelend zijn. Maar millennials ervaren zelfs bij medium internetsnelheid een echte ‘load rage’.

‘Load rage’ wil eigenlijk zeggen dat je ontzettend ge├»rriteerd wordt van trage downloadsnelheden. Een praktisch voorbeeld is de story’s op je Instagram die blijven laden, vreselijk!

Pexels

Je batterij in enkele seconden opladen? Dat is binnenkort de toekomst.

Onderzoek

Maar hoe hard storen we ons nu echt aan een trage internetverbinding? Het bedrijf OnePlus dat je waarschijnlijk kent van de gelijknamige smartphones, deed een onderzoek naar onze gemoedstoestand bij slecht internet. Wat blijkt? Millennials verliezen hun geduld al als ze nog minder dan een minuut moeten wachten.

De survey werd uitgevoerd bij 2.000 deelnemers in het Verenigd Koninkrijk. 75 procent van de millennials zei zelfs dat een slechte internetverbinding een van de grootste problemen in hun leven was.

Zen mode

Toch benadrukken ze ook dat ze onmiddellijk spijt hadden van hun extreme woede als het internet niet werkt. OnePlus heeft laatst een nieuwe update ingevoerd die een ‘zen mode’ bevat. Daarmee worden alle functies van je toestel voor 20 minuten uitgeschakeld. Zo kan je toch nog even aan de digitale wereld ontsnappen.

Gesponsorde artikelen