Wereldberoemde dragqueens uit ‘RuPaul’s Drag Race’ komen naar België dankzij OUTtv

Wereldberoemde dragqueens uit ‘RuPaul’s Drag Race’ komen naar België dankzij OUTtv
OUTtv

RuPaul’s Drag Race, de met vier Emmy’s bekroonde reality serie, keert terug voor een titanenstrijd met All Stars seizoen 3 op OUTtv en op het nieuwe interactieve TV-platform OUTtv Pro. OUTtv, de internationale LHBT-zender (in Vlaanderen te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet), zal de afleveringen 36 uur na de uitzending in de Verenigde Staten uitzenden voor de Belgische kijkers. Bovendien brengt OUTtv het tiende reguliere seizoen van RuPaul’s Drag Race èn de RuPaul’s Drag Race Werq the World tour deze lente naar Europa met optredens in Antwerpen (op 7 juni 2018 in Stadsschouwburg), Amsterdam, Rotterdam en Keulen.

De Amerikaans talentenjachtprogramma, waar een tiental dragqueens het in een afvalreeks tegen elkaar opnemen, wordt al sinds 2009 uitgezonden op OUTtv en is inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden. RuPaul’s Drag Race lanceerde de carrières van meer dan 120 dragqueens en kreeg vorig jaar een extra boost door Lady Gaga als gast-jurylid. Ook zijn Spice Girl Mel B, Neil Patrick Harris, Debbie Harris (Blondie) en Ariana Grande grote fan van het programma. Voornamelijk bij heterovrouwen en binnen de Vlaamse LHBT-gemeenschap is het programma ongekend populair en zorgde in 2017 voor een uitverkochte tour waar veel enthousiaste fans gillend en schreeuwend hun favoriete queens live zagen optreden.

In RuPaul’s Drag Race All Stars seizoen 3 heeft RuPaul negen van zijn meest succesvolle of inspirerende kandidaten terug gevraagd om zich nogmaals te onderwerpen aan nieuwe uitdagingen, lipsyncs en drama. Na de bekendmaking van de cast kijken fans uit naar de avonturen van o.a. Milk, Trixie Mattel en Shangela. OUTtv zal deze tv-hit uitzenden, iedere zaterdag om 22u en met Nederlandse ondertitels herhalen op dinsdag. Ook kunnen fans de afleveringen bekijken via het nieuwe platform OUTtv Pro (verkrijgbaar in de Apple App Store). Ook het tiende reguliere seizoen van RuPaul’s Drag Race is opeenvolgend te zien bij OUTtv in het voorjaar van 2018.

Tot slot zal OUTtv Europe in 2018 haar tiende verjaardag vieren. Dit jubileumjaar gaat gepaard met een vernieuwde programmering die nog sterker de breedte van de gay lifestyle zal weergeven en de uitbreiding naar nieuwe landen waaronder Duitsland. Ook zal OUTtv Europe, dankzij een Europese subsidie, een eigen interactieve tv-platform lanceren: OUTtv Pro.

RuPaul’s Drag Race Werq The World European Tour 2018

De officiële RuPaul’s Drag Race Werq the World tour zal ook dit jaar weer vele Europese landen aandoen. Fans kunnen genieten van unieke optredens van Michelle Visage, Katya, Kim Chi, Latrice Royale, Shangela, Sharon Needles, Violet Chachki en Valentina. Stuk voor stuk performers die met recht gevestigde namen zijn geworden sinds hun deelname aan de serie ‘RuPaul’s Drag Race’.

“Het publiek over de hele wereld was vorig jaar dolenthousiast over Werq the World en we kunnen niet wachten om deze onvergetelijke ervaring terug te brengen naar onze grootste fans in Europa,” aldus Shangela. “Je zal nergens anders deze unieke combinatie van talent, productie en interactie met fans gaan meemaken!”

‘Werq The World 2018 Tour’ zal in België enkel op 7 juni 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen te zien zijn. Voor tickets en info, surf naar www.werqtheworld.com. Het derde seizoen van RuPaul’s Drag Race All Stars zal beginnen bij OUTtv op 27 januari 2018 en vervolgens wekelijks te zien zijn op zaterdag en dinsdag om 22u.

OUTtv

Gesponsorde artikelen