Left Right
scrollTop top

Voormalig wereldkampioen snowboarden verdronken tijdens speervissen voor Australische kust


Alex Pullin
© Alex Pullin toen hij in 2013 wereldkampioen werd. (EPA)

De Australische snowboarder Alex Pullin is verdronken toen hij voor de kust van Queensland aan het speervissen was. De 32-jarige tweevoudig wereldkampioen is door een snorkelaar gevonden. Hij lag op de bodem van de zee. Hulpdiensten wisten hem niet meer te reanimeren. “Dit is een trieste dag voor de Australische sport”, klinkt het.

Het lichaam van Alex “Chumpy” Pullin werd woensdag gevonden door een duiker in Palm Beach, aan de Australische Gold Coast. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de snowboarder te reanimeren, maar tevergeefs. “Hij was waarschijnlijk alleen en droeg geen zuurstofmasker, vertelt een woordvoerder van de politie. “Het lijkt er op dat hij onder water aan het vissen was bij een rif.”

Tweevoudig wereldkampioen

In 2011 en 2013 kroonde Pullin zich tot wereldkampioen in de snowboardcross. Hij nam ook driemaal deel aan de Olympische Spelen. Zes jaar geleden in Sotsji mocht hij zelfs de Australische vlag dragen tijdens de openingsceremonie.

Alex Pullin snowboarder
Tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 droeg Alex Pullin de vlag voor Australië. (EPA)

“Een trieste dag voor de Australische sport”

De snowboardgemeenschap reageert verslagen. “Ik ben in shock en bedroefd door het overlijden van Chumpy”, schrijft collega-snowboarder Jarryd Hughes op Twitter. “Hij was een belangrijke schakel in het Australische winterteam en zal ontzettend hard gemist worden. Het was een eer om samen met hem en tegen hem te strijden.”

Alex Pullin 2018
Alex Pullin tijdens de Olympische Winterspelen in 2018. (ISOPIX)

De Australische wintersportfederatie heeft eveneens gereageerd. “We drukken ons medeleven uit aan Alex’ familie, vrienden en entourage. Alex was een geliefd lid van de Australische snowboardgemeenschap en hij zal ontzettend hard gemist worden. Dit is een trieste dag voor de Australische sport”, klinkt het.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755