Left Right
scrollTop top

Wereldsterren verzamelen (online) voor ‘One World: Together At Home’ om strijd tegen corona te steunen


One World Together At Home Lady Gaga Beyoncé Angèle Camila Cabello Shawn Mendes Taylor Swift
© YouTube/Global Citizen

De hele wereld vecht keihard tegen het nieuwe coronavirus. Vooral de zorgwerkers en eerste hulpverleners hebben het zwaar te verduren. De Wereldgezondheidsorganisatie en Global Citizen organiseerden een evenement waarmee bekende gezichten hun steun wilden uitspreken en wilden laten zien hoe dankbaar ze zijn voor diegenen die hun leven riskeren om dat van anderen te redden.

Het nieuwe coronavirus slaat in de hele wereld hard toe. Wereldwijd zijn al meer dan twee miljoen mensen officieel besmet met het virus, maar in realiteit ligt dat aantal nog veel hoger. Over de hele wereld bezweken al meer dan 155.000 mensen aan de gevolgen van Covid-19, de ziekte die het virus veroorzaakt.

Geld inzamelen

Zorgverleners zijn op dit moment onze grootste helden, en da’s in de hele wereld het geval. Maar voor hen is het lang niet makkelijk om te blijven vechten tegen het virus, zeker als er niet voldoende beschermend materiaal is.

De Wereldgezondheidsorganisatie en Global Citzen zamelden ondertussen al 127 miljoen dollar (ongeveer 117 miljoen euro) in om te helpen bij de strijd tegen het nieuwe coronavirus. En daar helpen heel wat wereldsterren maar al te graag bij.

One World: Together At Home

De twee organisaties zorgden samen voor een indrukwekkend evenement: One World: Together At Home. Het digitale concert bestond uit verschillende delen en kende dan ook verschillende presentatoren. De eerste uren van de show werden via het internet uitgezonden, de laatste via de televisie.

Het concert werd afgelopen weekend over de hele wereld uitgezonden en begon met deze emotionele tekst: “We may be separated. But we are not alone. We are one world. We are together. To all of our frontline healthcare workers: We are with you. Thank you for being there for us.

Gigantische line-up

De show bestond uit boodschappen van bekende mensen, emotionele getuigenissen van zorgwerkers en online optredens van onder andere Niall Horan, Hozier, Adam Lambert, Charlie Puth, John Legend en Sheryl Crow. Angèle was de enige Belgische artieste in het rijtje.

Ook hét koppel van het moment, bestaande uit Camila Cabello en Shawn Mendes, was van de partij. De twee brachten hun eigen versie van What A Wonderful World, een nummer van Sam Cooke.

Taylor Swift – die doorheen de jaren van schuchter countryzangeresje uitgroeide tot een popster van wereldformaat – bracht Soon You’ll Get Better. Het nummer staat op haar nieuwste plaat ‘Lover’ en spreekt voor zichzelf.

Eén van de hoogtepunten van de avond? De verrassingssamenwerking tussen Celine Dion, Andrea Bocelli, Lady Gaga, Lang Lang en John Legend. De groep bracht het nummer The Prayer van Celine Dion.

Beyoncé was niet de grootste ster die een nummer bracht. Dat komt doordat Queen B simpelweg niet gezongen heeft tijdens One World: Together At Home. De wereldster kwam met een boodschap, een hart onder de riem voor de zwarte gemeenschap, die enorm hard getroffen is door het nieuwe coronavirus.

Ook Lady Gaga gaf het beste van zichzelf tijdens de show, die uit twee delen bestond. Ze bracht het nummer Smile van Nat King Cole. Ze kondigde het nummer aan met “What I’d like to do tonight, if I can, is just give you the permission to—for a moment—smile.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Biden vs Trump

Amerikaanse verkiezingen live

Nog >>

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308