Werknemers bij ING gaan moeten solliciteren … voor hun eigen job

Werknemers bij ING gaan moeten solliciteren … voor hun eigen job

Er staan in ons land 3.150 banen op de helling bij ING. Dat is ongeveer een derde van de jobs. En ze hebben wel een heel aparte manier gevonden bij ING om dat op te lossen. Er komt een soort van ‘sollicitaties’ waarbij de werknemers hun cv en een lijst met competenties moeten doorsturen. Daarbovenop komen er ook gesprekken.

Bij wie ouder is dan 55 en minder dan 10 jaar anciënniteit heeft, hoopt ING dat de werknemers kiezen voor een vrijwillig vertrek. “Ze krijgen te horen wat hun vertrek zou betekenen voor hun loon. Op basis daarvan wordt er dan gekozen voor vrijwillig vertrek”, zegt Thibaut Montjardin van de Franstalige liberale vakbond (CGSLB) aan de Waalse krant L’Avenir.

Zij die dan geen zin hebben om 20 à 40 procent van hun nettoloon te verliezen, net als voor zij die jonger zijn dan 55 jaar volgen er selectiegesprekken. En die lijken wel heel fel op … jawel, sollicitatiegesprekken. Want de werknemers zullen elk hun cv en een lijst met hun competenties moeten insturen, waarna een gesprek volgt.

Collega’s worden concurrenten

“Het idee dat er achter zit, is dat we iedereen de kans willen geven om een job te hebben”, zegt Éric Caufriez, woordvoerder van de Franstalige christelijke vakbond (CNE) aan L’Avenir. “Eigenlijk moet er een proces zijn om de posten te herverdelen. Voor een deel van de werknemers zal de huidige job niet bestaan, of zal de job er anders uitzien, of de functie bestaat nog, maar zijn er minder jobs.”

In die gesprekken moeten de werknemers dus concurreren met hun collega’s. Als het hen dan niet lukt, hebben ze drie maanden om intern een andere job te zoeken. Ook de vakbonden gaan volgens Éric Caufriez aanwezig zijn om alles in de gaten te houden.

De gesprekken zullen tot 2019 duren en er zouden zo’n 3.150 banen verdwijnen, ofwel een derde van de jobs.

Gesponsorde artikelen