Werkt ‘Game of Thrones’-bedenker G.R.R. Martin mee aan nieuwe game van ‘Dark Souls’-uitgever?

Werkt ‘Game of Thrones’-bedenker G.R.R. Martin mee aan nieuwe game van ‘Dark Souls’-uitgever?

‘Game of Thrones’-bedenker George R.R. Martin zou volgens geruchten aan het werken zijn aan een nieuwe game samen met FromSoftware, de producent van onder andere de ‘Dark Souls’-reeks en ook het net gereleasede ‘Sekiro: Shadows Die Twice’. Martin zou de wereld van de game moeten creëren en zou ook het scenario voor zich nemen.

George R.R. Martin, de man achter de A Song of Ice and Fire-boekenreeks en dus ook Game of Thrones, zou volgens verschillende geruchten aan het meewerken zijn aan een nieuwe game. Martin zou dat doen samen met FromSoftware, de producent achter, onder andere, de Dark Souls-games en ook het recent gereleasede en onder lof bedolven Sekiro: Shadows Die Twice. Althans, dat bericht nu Spawn Wave op aangeven van Liam Robertson, een bekende en betrouwbare bron binnen de gamewereld.

Reizen van koninkrijk naar koninkrijk

“Dit zou sommige mensen kunnen interesseren”, begint Spawn Wave z’n video, en dat is een understatement vanjewelste. Want niemand minder dan Game of Thrones-bedenker G.R.R. Martin zou volgens hen bij de productie van de nieuwe game instaan voor de creatie van de gamewereld en zou ook al het schrijven voor z’n rekening nemen. En je kan het misschien oneens zijn met sommige verhaallijnen in Game of Thrones, als Martin al iets bewezen heeft, is het dat hij wel in staat is een universum te creëren.

Over de game zelf is er nog maar weinig geweten, al zou het om een open-world game gaan waarbij je van koninkrijk naar koninkrijk zal kunnen reizen. “In elk koninkrijk heb je een boss, een koning of een prins of wat dan ook, die je vermoordt. En daarna zal je hun ability aan je eigen arsenaal kunnen toevoegen.” Je zal zelf kunnen kiezen welk koninkrijk je wanneer bezoekt. Het zal dus niet zo lineair zijn als we van de Dark Souls-games gewend zijn.

Een Game of Thrones-game?

Het ‘koninkrijk’-gegeven lijkt natuurlijk perfect te passen in de Seven Kingdoms-wereld van Game of Thrones. En wie zou er in een game nu niet à la Daenerys van koninkrijk naar koninkrijk willen reizen om er steden en koningen omver te werpen? Sorry om die droom te doorprikken, maar het lijkt niet meteen om een Game of Thrones-game te gaan …

Volgens Spawn Wave zou het een Souls-achtig game worden, maar of het ook eentje in die reeks wordt, is voorlopig nog niet geweten. Dat FromSoftware er George R.R. Martin bijhaalt, wil natuurlijk wel zeggen dat ze het groots aanpakken en het niet om een kleine titel zal gaan. Of Martin inderdaad meewerkt aan de game en om welk game het net gaat, weten we waarschijnlijk binnenkort. Want volgens Spawn Wave zou het al worden voorgesteld op de aankomende E3-conferentie.

Waar blijft The Winds of Winter?

Het gaat dus wel degelijk om geruchten, er is nog niets officieel. Robertson zegt er zo zelf van dat het een “absoluut waanzinnig” gerucht is. En dat is het ook als je erover nadenkt. Want fans van de boeken van G.R.R. Martin denken bij het lezen van dit nieuws waarschijnlijk maar aan één ding: waar blijft, in godsnaam, The Winds of Winter?

Martin had namelijk de afgelopen tijd wel wat anders aan de hand. Zo gaf hij een tijdje geleden al toe dat hij zelfs niet de tijd kon nemen om naar Ierland te trekken om er een cameo te filmen voor de serie. Dat hij wel de tijd zou hebben om een heel nieuw universum te creëren voor een game, lijkt dan ook absurd. Al acht jaar wachten A Song of Ice and Fire-fans op het zesde boek in de reeks, The Winds of Winter. Maar door z’n volle schema komt Martin er maar niet toe het boek af te werken.

Martin kan dus wel alle tijd gebruiken. Want na die The Winds of Winter moet er zelfs nog een zevende, en waarschijnlijk laatste, deel komen in de reeks: A Dream of Spring. Daarnaast werkt Martin ook al mee aan de prequel op Game of Thrones die ondertussen in productie is. Hoe leuk een game van de hand van Martin dan wel zou zijn, het lijkt toch hoogst onwaarschijnlijk. Al blijven wij er toch nog een beetje op hopen …

Gesponsorde artikelen