West-Vlaanderen kleurt vanochtend wit … na hevige hagel

West-Vlaanderen kleurt vanochtend wit … na hevige hagel

In West-Vlaanderen zijn veel inwoners vanochtend in het wit wakker geworden. Niet dat de eerste sneeuw er al gevallen is, maar wel door hevige hagelbuien. De hagel maakt het op de weg ook behoorlijk gevaarlijk.

In korte tijd kleurden de straten helemaal wit

Vooral op de wegen krijgen we zo plots winterse toestanden

Mooi is het natuurlijk wel

Maar de winter is duidelijk op komst

Ook Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) waarschuwde

Kouder weer

We staan voor een al bij al rustige week wat het weer betreft. Wel moeten we vaststellen dat het kwik een duik heeft gemaakt. Zo halen we nog met moeite 10 graden, wat uiteraard wel normaal is voor de tijd van het jaar. Vandaag is er vooral in het oosten van het land nog regen mogelijk, maar we krijgen ook mooie opklaringen. Het kwik haalt 9 tot 10 graden.

Ook morgen en overmorgen is het best mooi weer met redelijk veel zon. De temperaturen blijven rond 9 graden hangen. ’s Nachts wordt het wel gevoelig kouder, en we naderen deze week zelfs het vriespunt. In het zuiden van het land gaat het zeker vriezen bij minima van -1 tot -3 graden.

Woensdag hangen er wat wolken waaruit buien kunnen vallen bij zo’n 8 graden. Donderdag is een grijze dag met kans op regen. En vrijdag meer van hetzelfde, telkens bij 9 tot 10 graden. We gaan die truien dus stilaan kunnen gebruiken.

Gesponsorde artikelen