West-Vlaanderen krijgt z’n eigen IKEA: in Kortrijk of Wevelgem …

West-Vlaanderen krijgt z’n eigen IKEA: in Kortrijk of Wevelgem …

Meubelketen IKEA wil heel graag een vestiging openen in West-Vlaanderen, maar er bestaat veel twijfel over de plaats van de winkel. IKEA zelf wil graag in Wevelgem een vestiging openen, maar de Vlaamse overheid denkt meer aan Kortrijk.

De meubelketen Ikea wil naar West-Vlaanderen komen en heeft een paar maanden geleden een kennisgevingsnota ingediend waarin hun visie over die nieuwe winkel te lezen is. Zelf geven zij de voorkeur aan een vestiging op de site-Ter Biest in Wevelgem.

Maar na hun nota hebben tal van organisaties zoals Unizo, gemeentebesturen, werkgroepen met Vlaamse instanties zoals Wegen en Verkeer, De Lijn, … vergaderd en hebben zij twee potentiële locaties voorgesteld voor een Ikea in regio Kortrijk: Ter-Biest in Wevelgem en Ring Shopping Kortrijk Noord.

Maar alle gekheid op een stokje: bij Ring Shopping weten ze van niets én staan ze niet te popelen om een Ikea te openen.

Parking

“Hoe moeten wij Ikea in Kortrijk rijmen met onze parkeergelegenheid?”, vraagt Wout Maddens, schepen van Ruimtelijke Ordening (Open Vld) in Kortrijk zich af. “Als je een Ikea van 45.000 vierkante meter gaat bouwen op de site van ons bestaande shoppingcenter, dan zal de huidige parking niet volstaan.”

Volgens de burgemeester van Kuurne, Francis Benoit (CD&V) is het ook moeilijk om een gigant als Ikea in Kortrijk te vestigen voor het verkeer. “Het verkeer staat nu al regelmatig stil op de ring. Als Ikea naar hier zou komen, dan moeten er extra op- en afritten aangelegd worden op de R8”, zegt hij.

In Kortrijk lijken ze dus niet erg happig op het idee van de Vlaamse overheid om in Ring Shopping Kortrijk Noord een Ikea te bouwen. Wevelgem dan maar?

Gesponsorde artikelen