‘Westworld’-actrice Evan Rachel Wood gaat even veel verdienen als mannelijke collega’s, maar wel pas in het derde seizoen 

‘Westworld’-actrice Evan Rachel Wood gaat even veel verdienen als mannelijke collega’s, maar wel pas in het derde seizoen 

De hoofdactrice van de serie Westworld, Evan Rachel Wood, zal tijdens het derde seizoen even veel verdienen als haar mannelijke collega’s Ed Harris en Anthony Hopkins. Dit werd bevestigd door de baas van HBO aan showbizzwebsite The Wrap. Een stap dichter naar loongelijkheid. 

Wood, die in de serie Dolores Abernathy’s vertolkt, zal hetzelfde op haar loonbrief zien verschijnen als de mannelijke acteurs. “Toen ik het nieuws hoorde, kon ik het eerst niet plaatsen. Ik werd er zelfs emotioneel van.”, zegt de actrice. “Ik vecht al jaren voor gelijkheid en heb zelfs al veel projecten afgewezen waar ik me gediscrimineerd door voelde.”

#MeToo

De baas van HBO, Casey Bloys, zei eerder al dat hij iets wou doen aan de loonkloof tussen vrouwen en mannen. Hij werd daarbij geïnspireerd door het hele #MeToo-gebeuren en door de actrice Reese Witherspoon, bekend van de hitserie Big Little Lies, die actief actie voert voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Bloys’ plan om Evan Rachel Wood inderdaad even veel te betalen, lijkt al een stap in de goede richting te zijn. Al zal ze wel nog even moeten wacht tot seizoen 3.

HBO

Seizoen 2 van Westworld komt uit op 22 april.

Gesponsorde artikelen