‘Westworld’ heeft eerste trailer voor derde seizoen, en die focust helemaal op Aaron Paul

‘Westworld’ heeft eerste trailer voor derde seizoen, en die focust helemaal op Aaron Paul

Het derde seizoen van ‘Westworld’ zal maar in 2020 uitkomen, maar HBO maakte van de immense populariteit van ‘Game of Thrones’ gebruik om fans toch al warm te maken voor dat nieuwe seizoen met een eerste trailer. Die trailer focust op het personage van Aaron Paul, beter bekend als Jesse uit ‘Breaking Bad’, en toont ons (naar alle waarschijnlijkheid) het echte leven, buiten het park. Het is wachten tot het absolute einde van de trailer voor we een oude bekende tegenkomen.

Een beter moment om de eerste trailer van een nieuw seizoen te droppen dan na de langverwachte laatste aflevering van Game of Thrones, zal er waarschijnlijk nooit meer komen. HBO maakte van de grote populariteit van Jon, Daenerys en co handig gebruik om een andere serie te promoten. Westworld werd eind 2016 dan ook als een van de shows aangekondigd die het grote gat dat Game of Thrones zou nalaten, zou moeten opvullen.

Complex

Dat waren misschien iets te grote schoenen om vullen voor de sci-fi-serie, maar het eerste seizoen verraste toch vriend en vijand. Een tweede seizoen werd dan al snel aangekondigd, maar dat kon de verwachtingen niet inlossen. De makers leken de geniale complexiteit en het mooi verweven verhaal van het eerste seizoen te willen overtreffen, maar vielen daardoor terug op complexiteit for the sake of it en verloren bij wijlen de samenhang uit het oog die het eerste seizoen zo sterk maakte.

Toch bestelde HBO al snel een derde seizoen. Maar net zoals er bijna twee jaar zat tussen het eerste en het tweede, zouden we ook dat derde niet meteen te zien krijgen. HBO bevestigde onlangs nog dat we het ‘ten vroegste’ in 2020 zouden krijgen, maar het lost nu wel al een trailer voor dat derde seizoen. En het belooft een pak anders te worden dan de voorbije twee.

Westworld-showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy beantwoordden een tijdje geleden trouwens een prangende vraag: “Gaan de robots naar het toilet?”

Breaking Bad

In de trailer volgen we het, voorlopig nog onbekende, personage van Aaron Paul, beter bekend als Jesse uit het iconische Breaking Bad. In september van vorig jaar raakte al bekend dat Paul “een grote rol” zou krijgen, maar als we op de trailer mogen afgaan, wordt dat een van de hoofdrollen. In de trailer volgen we het personage van Paul, dat zich (naar alle waarschijnlijkheid) niet in een van de parken maar in de echte wereld bevindt. Al is ook die wereld geen rozengeur en maneschijn.

“Soms lijkt het alsof de wereld er oké uitziet, alsof ze er een laagje verf over hebben gedaan. Maar vanbinnen is het door en door rot. Ze zeiden dat ze een betere wereld zouden maken, dat ze de ruwe kanten zouden wegwerken”, horen we Paul zeggen. “Maar dat was een leugen.” Het lijkt alsof Paul genoeg heeft van die onrechtvaardige wereld en dan maar het heft in eigen handen neemt.

“Do you need some help?”

Wie niet weet dat hij naar een trailer voor Westworld aan het kijken is, zou dat tot dan ook niet door hebben. In tegenstelling tot de voorbije twee seizoenen, bevinden we ons niet in het wilde westen of in een of andere shogunwereld. En het is maar helemaal aan het einde dat we eindelijk een bekend gezicht te zien krijgen. “Do you need some help?“, vraagt het personage van Paul aan een vrouw, die het moeilijk lijkt te hebben. De trailer sluit af met een closeup van die vrouw, en die kennen we natuurlijk allemaal: Dolores.

Bekijk hieronder de eerste trailer voor het derde seizoen van Westworld:

Westworld-showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy beantwoordden een tijdje geleden trouwens een prangende vraag: “Gaan de robots naar het toilet?”

Gesponsorde artikelen