‘Westworld’ jaagt mensen de stuipen op het lijf met levensechte robot in pub

‘Westworld’ jaagt mensen de stuipen op het lijf met levensechte robot in pub

Het tweede seizoen van de populaire HBO-serie ‘Westworld’ gaat beginnen, en dit moet toch wel de ultieme PR-stunt geweest zijn. NOW TV heeft een levensechte robot genaamd Fred in een Londense pub geplaatst, en die verraste de andere cafégangers. Sommige probeerden een conversatie met hem aan te knopen, maar iedereen bleek vooral onder de indruk.

In een al dan niet verre toekomst zou het misschien kunnen bestaan: een amusementspark voor volwassenen waarin robots onze wildste fantasieën realiseren. Westworld bestond even in het echt toen een robot in een Londense pub plaats nam. Levensecht zag hij eruit, en je kon er gewoon een hele conversatie mee voeren.

De robot maken duurde zo’n drie maanden. Voorlopig kan Fred nog niet echt veel, maar het is toch even beangstigend dat de ontwikkeling van robots al zo ver staat. Dit weekend begint het tweede seizoen van Westworld. Enkele robots zijn gaan beseffen dat er meer is dan de wereld waarin ze rondlopen. Onder hen ook Dolores, gespeeld door Evan Rachel Wood.

De laatste trailer was alvast veelbelovend.

Gesponsorde artikelen