Wetenschappers bedenken artificiële huid die kan dienen als smartphonehoes

Huidonderzoek
PA

Wetenschappers hebben een artificiële huid gemaakt die je rond verschillende toestellen kan wrappen. Het nut? Je toestel bepaalde menselijke prikkels geven, zoals kietelen.

Verschillende onderzoekers maakten een prototype dat zo ontworpen is, dat het lijkt op het gedrag van de menselijke huid. Dat prototype kan dus ook reageren op knijpen en kriebelen.

Skin-On

De nieuwe uitvinding krijgt de naam Skin-On en je kan het rond verschillende toestellen bevestigen, zoals smartphones, laptops of tablets.

Voor de test met het stukje ‘huid’, legden de onderzoekers het prototype met een kabel vast aan een computer. Daar kon je een emoticon zien, die uitbeeldde wat de ‘huid’ voelde.

Huidonderzoek
PA

“Een sterke grip toont woede, terwijl de huid kietelen een lachende emoji laat zien. Wanneer je op de huid tikt, dan zie je een verbaasde emoji”, vertelt Marc Teyssier, hoofdauteur en doctoraalstudent aan Telecomm ParisTech.

De technologie werd ontwikkeld door verschillende onderzoekers aan de universiteit van Bristol in samenwerking met Telecom ParisTech en de universiteit van Sorbonne in Parijs.

Het team van onderzoekers zegt dat hun uitvinding perspectieven biedt voor de toekomst. Dan kan het namelijk zijn dat er gadgets bestaan die menselijke eigenschappen hebben, zoals het stukje huid nu.

De huid is gemaakt van twee soorten siliconen met een laag elektrodes in het midden die werken als sensoren. De twee verschillende huidtypes dipten de onderzoekers in pigment zodat ze een huidskleur zouden krijgen.

Emotionele ervaring

De onderzoekers geloven dat hun werk mensen een rijkere emotionele ervaring zal bieden als ze hun smartphone of smartwatch gebruiken. “Wanneer we face to face met iemand babbelen, dan raken we soms aan elkaars emoties. Omdat we tegenwoordig vaker online met elkaar communiceren is dat deel van de communicatie weggevallen. Met dit project willen we beide communicatievormen versmelten. “

Het is niet de eerste keer dat wetenschappers experimenteren met artificiële huid. Onderzoekers testen namelijk huid op robot om ze er menselijker uit te laten zien. Maar deze researchers wilden huid combineren met dagelijkse toestellen. “We willen de toestellen die we dagelijks gebruiken menselijker maken. Die huid is een stap in de goede richting.”

Gesponsorde artikelen