Left Right
scrollTop top

Wetenschappers gaan de hersenen van Las Vegas-schutter Stephen Paddock onderzoeken


Wetenschappers gaan de hersenen van Las Vegas-schutter Stephen Paddock onderzoeken

Wetenschappers gaan onderzoeken uitvoeren op de hersenen van Stephen Paddock, de man die begin deze maand het vuur opende op een countryfestival in Las Vegas en 58 ombracht. Omdat er nog steeds geen duidelijk motief voor de moorden bekend is, wordt het brein van de schutter opgestuurd naar de universiteit van Stanford in Californië. Mogelijk leed Paddock aan een neurologische afwijking, wat zijn agressieve daden zou verklaren.

Dokters hebben de hersenen van Las Vegas-schutter Stephen Paddock naar de universiteit van Stanford in Californië verzonden. Er zal microscopisch onderzoek op uitgevoerd worden om eventuele neurologische afwijkingen op te sporen. Dat schrijft de Amerikaanse krant Washington Post. In Amerikaanse media wijzen experts erop dat zo’n onderzoek nooit een eenduidig antwoord zal geven over het motief van Paddock. Zelfs als er afwijkingen worden vastgesteld, wil dat niet automatisch zeggen dat die zijn gedrag uitgelokt hebben.

Bovendien raakte de hersenmassa van Paddock beschadigd toen hij zichzelf doodschoot voor de politie zijn hotelkamer kon binnenvallen. Dat zou het onderzoek nog extra moeilijk maken. Het brein zal ook op andere afwijkingen getest worden waaronder mogelijke hersenbloedingen, epilepsie, multiple sclerose, fysische trauma’s of ontstekingen.

Gissen naar motief

Paddock had een aanzienlijk arsenaal aan wapens in zijn bezit, maar hij behoorde niet tot een criminele of terroristische organisatie en had vermoedelijk geen extremistische sympathieën. Voor de politie is het dus gissen naar een motief. Paddock pleegde de bloedigste moordpartij uit de geschiedenis van de States. Maar liefst 58 festivalgangers werden doodgeschoten en 546 anderen raakten gewond. Een deel van hen ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Na het bloedbad trad het debat over de wapenwetten weer naar de voorgrond. Er vallen jaarlijks meer dan 30.000 doden in de VS door de hand van wapens van burgers. Sinds Donald Trump president is, worden er maandelijks zelfs meer dan een miljoen vuurwapens verkocht.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810