Wetenschappers zijn bezig met het uitwerken van een vaccin tegen puistjes

Wetenschappers zijn bezig met het uitwerken van een vaccin tegen puistjes

Als je niet gezegend bent met een zacht huidje, hebben wij goed nieuws voor jou. Er wordt namelijk een vaccin ontwikkeld tegen acne. Nog even wachten en je kan al je crèmes tegen puistjes in de vuilbak gooien.  

Binnen enkele jaren kunnen we ons waarschijnlijk inenten tegen acne. Aan de universiteit van California in San Diego zijn onderzoekers bezig met het uitwerken van een vaccin tegen oneffenheden. Maar het kan nog wel eventjes duren, want de studie is niet zo eenvoudig.

Volgens de wetenschappers is de bacterie in je lichaam vooral het probleem. “Tot nu toe kon er geen vaccin ontwikkeld worden tegen deze bacterie (P. acnes, nvdr.), omdat het ook goede dingen voor je lichaam doet”, zegt hoofdonderzoeker Eric C. Huang aan allure.com. Maar nu komt daar verandering in. “We hebben een manier gevonden om toch een vaccin te ontwikkelen.”

Antilichamen

Volgens Huang maakt je lichaam, als je acne hebt, een eiwit aan tegen deze bacterie. “En daar lag de sleutel tot het vaccin”, klinkt het. De onderzoekers zijn er bijna, maar de testfase duurt nog wel een paar jaar.

Wij kunnen niet wachten op het resultaat!

Gesponsorde artikelen