What to wear this summer? 9 zomertrends voor mannen die HOT zijn

Dat het een hete zomer wordt, daar bestaat geen twijfel meer over. En met de solden in aantocht is het ook jouw moment om echt HOT te zijn. Dat is namelijk a piece of cake, met deze 9 zomertrends:

1. De trenchcoat …

Oke, het kan best nog regenen deze zomer, we wonen tenslotte in België. En dan wil je als man absoluut een stijlvolle trenchcoat dragen. Je kiest het liefst nog voor een beige- of camelkleurig exemplaar. Je vindt zo’n zomerjas voor heren makkelijk online bij de Bijenkorf.

2. … en de werkman-look

Ben jij een echte stielman? Dan heb je geluk, je kan namelijk een beetje van je werk in je vrijetijdskleding steken. Heb je twee linkerhanden? Geen probleem, het is de look die telt. Draag deze zomer overalls en broeken die eruitzien alsof je er een hamer in kwijt kan. Zoals dit voorbeeld van Stone Island, mag zelfs zonder T-shirt 😉

3. Maar check die ruiten …

Grote, kleine, dikke of dunne, ruiten zijn weer helemaal terug. Je draagt ze op je hemd, zoals dit prachtige exemplaar van Scotch&Soda. Maar als het wat gewaagder mag zijn, ga dan meteen voor een geruite broek of short.

4. … of opvallende prints,
well hello sir!

Zijn ruiten echt veel te saai voor jou en ben je op zoek naar iets dat meer in het oog springt? Kies dan voor een heel opvallende print. Alles kan, van felle bloemen tot grafische ontwerpen en zelfs slangenprints. Het liefst van al ga je voor een polo shirt, dat oogt nog iets klassevoller dan een gewoon T-shirt. Deze polo van Ralph Lauren toont je hoe het moet.

5. “Wauw, doe jij aan fitness?” –
De sportlook is here to stay

Je kan voor of tegen zijn, maar de sportieve streetwear verdwijnt voorlopig nog niet uit het straatbeeld. Van joggings tot hoodies en trainingsvesten: ook als je niet aan sport doet, kan je er wel sportief uitzien. Met de zomercollectie van Nike bij de Bijenkorf zit je gebeiteld.

6. Of ga voor de camouflageprint

Ga jij liever op in de achtergrond, of beter gezegd in de natuur? Dan is de camouflageprint jouw zomertrend voor dit jaar! Je vindt hem vooral terug in jassen en broeken, zoals hier bij Alexander McQueen.

7. Toon je benen …

Deze zomer zijn het niet alleen de vrouwen die met hun bovenbenen pronken. Ook voor mannen gaan de shorten en bermuda’s tot ver boven de knie, hoe korter hoe beter. Voel jij je niet comfortabel om in zo’n korte short naar het werk te gaan, hou het dan bij een korte zwemshort. Bijvoorbeeld deze, van Tommy Hilfiger!

8. … en vergeet je schoenen niet

Wat schoenen betreft, is deze zomer alles toegestaan, van sneakers tot kostuumschoenen en zelfs sandalen (zonder kousen wel). Als het maar proper en verzorgd is, vuile of tot op de naad versleten schoenen zijn echt not done. Je vindt sowieso een paar naar je zin in het ruime aanbod aan herenschoenen bij de Bijenkorf.

9. Maar denk ook eens aan de planeet

We kunnen er niet meer omheen: we moeten allemaal een steentje bijdragen aan het mileu. Gelukkig kan dat ook heel stijlvol. Met de sneakers van Veja bijvoorbeeld. Deze schoenen zijn volledig vegan, fair trade en geproduceerd met aandacht voor de ecologische voetafdruk.

Klaar voor de zomervakantie? Met deze mannelijke modetrends kom je altijd stijlvol voor de dag. Profiteer nu van de solden en shop je look online bij de Bijenkorf!

Gesponsorde artikelen