WhatsApp activeert extra beveiligingsmethode voor alle gebruikers

WhatsApp activeert extra beveiligingsmethode voor alle gebruikers

Wil je voorkomen dat iemand je WhatsApp-gesprekken kan lezen? Dan kan je nu je account dubbel beveiligen. Als je de nieuwe beveiligingsmethode wil inschakelen dan moet je misschien eerst de app updaten, want die werkt alleen op de laatste versie van WhatsApp.

De tweetrapsauthenticatie is de nieuwe beveiligingsmethode van WhatsApp en is nu beschikbaar voor alle 1,2 miljard gebruikers. Om de functie te gebruiken moet je in de instellingen een code van zes cijfers opstellen. De gebruikers beslissen zelf wat hun code wordt en hoeven die enkel in te voeren als zij hun nummer verifiëren, bijvoorbeeld als ze een nieuwe telefoon gebruiken. Als er een code is opgesteld kan WhatsApp regelmatig naar die code vragen.

Wie de code vergeten is of die wil resetten moet daarvoor een e-mailadres opgeven. WhatsApp stuurt dan een resetcode. Een e-mailadres opgeven is belangrijk, want wie dan de code vergeten is kan een week lang niet inloggen bij WhatsApp. Daarna maakt de dienst een nieuw account aan, maar dan heeft de gebruiker geen toegang meer tot back-ups.

Gesponsorde artikelen