WhatsApp krijgt dark mode

Whatsapp dark mode
Twitter

WhatsApp wordt de volgende app die een dark mode krijgt. De dark mode is een populaire functie op Instagram en Twitter en binnenkort krijgt ook Facebook er eentje. Daarom is het natuurlijk geen verrassing dat WhatsApp, dat ook ondergebracht wordt bij Facebook, deze functie ook krijgt.

Fans van dark mode kunnen binnenkort ook op WhatsApp genieten van de functie op WhatsApp. Voorlopig test WhatsApp namelijk de donkere modus bij gebruikers die de bètaversie van de app hebben. Daarna zal hij waarschijnlijk uitgerold worden voor het grote publiek.

Dark mode

Dark mode is een populaire functie op Twitter en Instagram. De functie is aangenamer voor je ogen en zou er ook voor zorgen dat de batterij van je smartphone minder snel leeg loopt. Twitter en Instagram hebben al een tijdje zo’n functie en die blijkt populair te zijn.

Daarom gaat Facebook de functie binnenkort ook uitrollen voor de Facebook-app, maar nu is ook WhatsApp aan de beurt. Je kan op WhatsApp natuurlijk je achtergrond zelf instellen, maar de tekstballonnen blijven wel wit en lichtgroen. In de dark mode worden deze tekstballonnen dan donkergrijs en donkergroen.

Voorlopig kunnen enkel bètagebruikers dark mode gebruiken. Maar na deze testfase zal de functie waarschijnlijk ook voor de gewone gebruikers uitrollen.

Gesponsorde artikelen