Left Right
scrollTop top

Donkere modus van WhatsApp lijkt er eindelijk aan te komen


WhatsApp
© WhatsApp

Sinds Apple afgelopen zomer de Dark Mode lanceerde in de nieuwe versie van iOS, was iedereen ontzettend enthousiast. Want via die nieuwe modus verbruik je een stuk minder batterij, omdat de grootste delen van je scherm zwart zijn. App-makers lanceerden aan de lopende band ook versies van hun apps in een donkere modus. Alleen WhatsApp loopt nog altijd achter, maar daar komt binnenkort verandering in.

Het is ondertussen al een bijna half jaar geleden dat Apple een nieuwe versie van iOS op het grote publiek losliet. De meest opmerkelijke toevoeging aan het nieuwe besturingssysteem was de Dark Mode of donkere modus. Op die manier is het grootste deel van je scherm zwart. En het grote voordeel is dat je minder batterij verbruikt.

Donkere modus

Daardoor gingen app-ontwikkelaars ook snel aan de slag met een donkere versie van hun eigen apps. Zo kwam Messenger als een van de eerste socialemediaplatformen met een donkere versie. Niet veel later volgde ook Instagram. Maar ondertussen zitten we al enige tijd te wachten op een donkere versie van WhatsApp, want die is er nog altijd niet.

Daar komt binnenkort allicht verandering in. Want verschillende testpersonen mochten namelijk al gebruikmaken van die nieuwe versie. Maar een officiële aankondiging van de chatdienst zelf, daar moeten we dus nog altijd op wachten.

Android eerst

Volgens de website WeBetaInfo, die de vorderingen van WhatsApp op de voet volgt, zou de nieuwe versie van de chatdienst zo goed als klaar zijn. Maar die versie is waarschijnlijk enkel bedoeld voor mensen die Android-toestellen gebruiken.

Op de iOS-versie zullen we iets langer moeten wachten. Het donkere thema zou bijna af zijn, maar hier en daar zitten er toch nog een paar kleine fouten in het systeem. “Het zijn fouten die WhatsApp in 15 minuten kan oplossen. Het echte probleem is dat we dus niet weten wanneer ze dat willen doen”, staat er op de website te lezen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938