WhatsApp gaat 3 nieuwe functies uitbrengen: radicale vernieuwingen

WhatsApp gaat 3 nieuwe functies uitbrengen: radicale vernieuwingen

Van WhatsApp is er pas een bèta-versie beschikbaar voor iOS-gebruikers. Daarin test Mark Zuckerberg drie nieuwe features en aanpassingen voor de berichtenapp. Er is pas een nieuwe update beschikbaar, versie 2.19.10.21.

Interesse om deel te nemen aan dit bèta-programma van WhatsApp? Dan moeten we je teleurstellen, want het limiet van het aantal deelnemers is bereikt. Dat meldt de Amerikaanse website Financial Express. Maar speciaal voor jou zetten wij de nieuwe features even op een rij. Er wordt trouwens verwacht dat ook Android-gebruikers en alle andere iOS-gebruikers hier binnenkort gebruik van zullen kunnen maken.

(Meer over de interne oorlog bij Facebook lees je hier.)

Stickers, stickers en nog eens stickers

WhatsApp geeft sinds kort de mogelijkheid om Locatie-stickers in te geven. Superleuk, maar daar komt nu een nieuwe dimensie bij. Zo is de berichtenapp een bredere implementatie van de stickers aan het testen. In de praktijk wil dit zeggen dat je stickers kan plakken op afbeeldingen, video’s en GIF’s.

(In de zomer van 2018 raakte bekend dat WhatsApp oude gesprekken automatisch gaat verwijderen om je data te helpen besparen.)

Persoonlijke stickers

Lijkt dit wartaal voor jou? Wij verklaren ons nader. Als je bijvoorbeeld een foto selecteert om naar je vrienden te versturen, verschijnt er bovenaan een emoji-knop. Je kan kiezen tussen content stickers (locatie en tijd), persoonlijke stickers en emoji’s.

Vooral die tweede categorie van zelfgemaakte stickers is interessant. Als je een sticker van iemand anders ontvangen hebt, kan je die met een sterretje aanvinken als favoriet. Hierna kan je de sticker zelf gebruiken om afbeeldingen, video’s en GIF’s te verfraaien.

Verder is het erg gemakkelijk om verwijderde stickers en informatie te recupereren.

(Lees hier meer over de gevaarlijke WhatsApp-challenge Momo.)

De speciale stickers:

(Afgelopen zomer kreeg Facebook een pak rammel op de beurs.)

Privé reageren

Na Android zal de optie om privé te reageren ook naar iOS komen. Deze functie was eerder al voor iOS beschikbaar voor gebruikers die wilden reageren op berichten in een groep die ze al verlaten hadden, maar nu wordt de optie overal beschikbaar.

Het concept is gemakkelijk. Je klikt op een bericht waarop je wil reageren en je selecteert in het uitgevouwde menu dat je privé wil reageren op het bericht.

Hierna wordt er automatisch een chat geopend met de afzender, waarin je het citaat kan zien. Op die manier reageer je dus op het bericht zonder dat anderen uit de groep meelezen.

(Wist je dat Oeganda belastingen heft op het gebruik van sociale media zoals WhatsApp, Facebook en Twitter?)

Een screenshot van deze tweede feature:

(Papoea-Nieuw-Guinea heeft Facebook voor een maand verboden en ze overwogen om een sociale netwerksite van de staat te lanceren.)

3D Touch

Ben jij zo iemand die graag naar statussen bekijkt op WhatsApp zonder dat iemand ziet wat je gedaan hebt? Dat zal binnenkort kunnen dankzij 3D Touch. Met die feature kan je een preview van een status bekijken. Je duwt iets harder op een status. Zo zie je de inhoud zonder dat de afzender weet dat je gekeken hebt. Lekker stiekem, toch?

(In mei 2018 vertrok de laatste WhatsApp-oprichter Jan Koum bij het bedrijf.)

Zo ziet 3D Touch eruit:

(Waarom WhatsApp verboden is voor gebruikers jonger dan 16 jaar lees je hier.)

Gesponsorde artikelen