WhatsApp-groepsgesprekken kan je vanaf nu op voorhand weigeren

WhatsApp
WhatsApp

Voor de mensen die het vreselijk vinden om toegevoegd te worden aan groepsgesprekken op WhatsApp hebben we uitstekend nieuws. De app heeft vandaag namelijk een update uitgerold waarbij je een groepsgesprek kan afwijzen.

Mensen die het écht niet leuk vinden om zonder verwittiging toegevoegd te worden aan een WhatsApp-groep kunnen daar nu iets aan doen. De ontwikkelaar van de app maakte namelijk een nieuwe update beschikbaar. Daarin kan je ervoor kiezen om vooraf een melding te krijgen van een nieuwe groep. Als je er niet in wil zitten kan je die gewoon afwijzen.

WhatsApp kondigde de functie al eerder dit jaar aan. Gebruikers in India konden de nieuwe functie al uitvoerig testen, maar vandaag maakte de app-ontwikkelaar de functie beschikbaar voor de hele wereld.

Hoe stel je het in?

De haters van WhatsApp-groepen willen waarschijnlijk zo snel mogelijk weten hoe de nieuwe functie werkt. Het eerste wat je moet doen is naar instellingen gaan in de app. Daarna ga je naar privacy-instellingen. Vervolgens kan je dan onder ‘Groepen’ kiezen wie je kan toevoegen aan groepsgesprekken.

Je hebt dan drie keuzeopties waartussen je kan kiezen. Zo kan iedereen je toevoegen aan een groep of alleen maar mensen tussen je contactenlijst. De derde optie bestaat eruit dat je mensen in je contactenlijst al op voorhand kan blokkeren. Op die manier kunnen ze je niet toevoegen aan een nieuwe groep.

Wanneer je voor die laatste, misschien ietwat brute, optie kiest, dan kunnen die personen je alleen maar persoonlijk een uitnodiging sturen om je toe te voegen aan een groep. Op dat moment heb je drie dagen de tijd om de uitnodiging te accepteren. Als je dat niet doet, dan word je niet toegevoegd aan de groep.

Gesponsorde artikelen