Left Right
scrollTop top

WhatsApp wordt binnenkort 16+ en dit is de reden


WhatsApp wordt binnenkort 16+ en dit is de reden

Om de berichtenapp WhatsApp te gebruiken, zal je vanaf 25 mei minstens zestien jaar moeten zijn. De maatregel zal voor alle gebruikers in de EU gelden. Momenteel is de minimumleeftijd nog dertien jaar.

WhatsApp gaat zijn Europese gebruikers binnenkort vragen om te bevestigen dat ze minstens zestien jaar zijn. Dat meldt persbureau Reuters. Ook komen er nieuwe privacyvoorwaarden waarmee we moeten instemmen.

Met die maatregelen wil het bedrijf, dat onder de paraplu van Facebook en Mark Zuckerberg valt, aan de nieuwe Europese privacywetgeving voldoen. Gebruikers zullen onder andere de toegang krijgen tot al hun data van WhatsApp, zoals hun contacten en geblokkeerde nummers.

Europese privacywet

Als de nieuwe Europese privacywet in mei in werking treedt, worden bedrijven verplicht om persoonlijke data van hun gebruikers te verwijderen als hen dat gevraagd wordt. Dat gebeurt in de nasleep van het Cambridge Analytica-incident bij Facebook.

WhatsApp heeft wereldwijd ongeveer 1,5 miljard gebruikers. Buiten Europa blijft de minimumleeftijd dertien jaar.

Andere aanpak WhatsApp

Het databeleid van WhatsApp staat los van dat van Facebook. Facebook zelf gaat anders inspelen op de nieuwe privacywetgeving. Minderjarigen tussen 13 en 15 jaar zullen aan hun ouders toestemming moeten vragen om persoonlijke informatie op de sociale netwerksite te delen. Als ze die toestemming niet krijgen, krijgen ze een meer algemene tijdlijn die niet aangepast is aan hun data en voorkeuren.

EPA

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810