#WhereIsBana? Twitter van 7-jarig Syrisch meisje uit Aleppo plots offline na bombardementen

#WhereIsBana? Twitter van 7-jarig Syrisch meisje uit Aleppo plots offline na bombardementen

Bana Alabed, het 7-jarige Syrische meisje dat tweet over de vreselijke situatie in Aleppo, is verdwenen van Twitter. Haar account werd gisteren verwijderd, nadat haar moeder tweette dat ze hun huis moesten verlaten door bombardementen. Wat er met Bana en haar familie is gebeurd, is nog niet duidelijk. Ondertussen tweeten mensen massaal met de hashtag #whereisbana. 

Afgelopen week was het 7-jarige Syrische meisje Bana Alabed nog overal in het nieuws met haar hartverscheurende tweets over de erbarmelijke situatie in de Syrische stad Aleppo. Haar Twitter-account, dat beheerd werd door haar moeder, had meer dan 100.000 volgers en ontroerde iedereen.

Gisteren tweette ze nog: “We are sure the army is capturing us now. We will see each other another day dear world. Bye.” Enkele uren later werd het account verwijderd. Wie het verwijderd heeft en waarom is nog niet geweten.

    Op dezelfde dag tweette ze wel dit nog: “Under heavy bombardments now. In between death and life now, please keep praying for us.” Haar moeder wist daarna nog aan CNN te laten weten dat ze hun huis moesten verlaten door de bombardementen.

    Ondertussen vragen mensen op Twitter zich af wat er gebeurd is met Bana en haar familie en tweeten ze massaal met de hashtag #BanaAlabed en #whereisbana.

    Gesponsorde artikelen