‘I Wanna Dance With Somebody’ over carrière van Whitney Houston krijgt eerste trailer

Het is ondertussen al 10 jaar geleden dat zangeres Whitney Houston stierf, maar toch zal ze voor altijd bekendstaan om haar gigantische lijst aan hits. Om de zangeres te eren komt Sony Pictures later dit jaar met een biopic over haar leven. I Wanna Dance With Somebody verschijnt in december in de bioscoop en vertelt het verhaal van de zangeres van begin tot einde.

Hoe is Whitney Houston begonnen met zingen? Wanneer werd ze beroemd? Wat inspireerde haar? Op die vragen krijgen we eind dit jaar antwoord in de film I Wanna Dance With Somebody. Vandaag deelde Sony Pictures alvast een eerste trailer. Daarin is vooral te zien hoe Whitney haar weg naar de top vond. Van zingen in het kerkkoor naar kleine optredens en van die optredens naar gigantische shows.

I Wanna Dance With Somebody

Elk icoon verdient een biopic. Dat is een leuze waar Hollywood de laatste jaren nogal veel aandacht aan schenkt. Na films als Rocketman over Elton John en Bohemian Rhapsody over Queen, is het nu tijd voor een biopic rond Whitney Houston. In I Wanna Dance With Somebody zien we de carrière van de Amerikaanse zangeres door de jaren heen.

De film volgt Whitney Elizabeth Houston (Naomi Ackie) en haar familie. Whitney is binnen haar kerk een geliefde zangeres en op een dag overtuigt haar moeder haar om mee te doen aan een open mic night. Op een dag zit ook producer Clive Davis (Stanley Tucci) in het publiek, en die biedt haar meteen een contract aan bij zijn platenlabel.

De bal gaat aan het rollen en Whitney Houston wordt stap voor stap een van de meest iconische zangeressen van deze tijd. Al loopt niet alles van een leien dakje, want de zangeres krijgt te maken met racisme en met mensen die zeggen dat haar muziek “niet zwart genoeg is”.

Bekijk de trailer van I Wanna Dance With Somebody hier:

I Wanna Dance With Somebody zou in december in de bioscoop verschijnen.

Meer
Lees meer...