WHO: “Jongeren kunnen ook in ziekenhuis belanden en sterven aan coronavirus”

Tedros Adhanom Ghebreyesus WHO Wereldgezondheidsorganisatie coronavirus
Isopix

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt jongeren voor het nieuwe coronavirus. Hij beklemtoont dat het virus niet enkel ouderen treft en dat ook jonge mensen niet immuun zijn.

“Jullie zijn niet onoverwinnelijk, dit virus kan jullie voor weken naar het ziekenhuis sturen en jullie kunnen er zelfs aan sterven”, zei de WHO-topman op een persconferentie. Hij roept dan ook op aan jongeren overal ter wereld om de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ernstig te nemen.

“Uit data uit veel verschillende landen is duidelijk gebleken dat mensen onder de vijftig een significant deel vormen van de patiënten die een ziekenhuisopname nodig heeft”, voegde Tedros Adhanom Ghebreyesus eraan toe.

“Verschil tussen leven en dood”

Tot slot waarschuwde hij ook nog voor het gevaar dat jongeren kunnen betekenen voor oudere, meer kwetsbare mensen. “Zelfs als je niet ziek wordt, kunnen de keuzes die je maakt het verschil betekenen tussen leven en dood voor iemand anders.”

“Ik ben dankbaar dat zoveel jongeren die boodschap verspreiden in plaats van het virus. Solidariteit is de sleutel om Covid-19 te verslaan, solidariteit tussen landen en solidariteit tussen leeftijdsgroepen”, besluit de WHO-topman.

Gesponsorde artikelen