WHO waarschuwt voor recordaantal nieuwe besmettingen met coronavirus

Coronavirus india
epa

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de voorbije 24 uur maar liefst 183.000 nieuwe besmettingen met coronavirus vastgesteld. Dat is het hoogste aantal op één dag sinds het uitbreken van de wereldwijde pandemie.

De WHO waarschuwt vandaag op een persconferentie dat de pandemie van het nieuwe coronavirus blijft versnellen. Dat doet het amper één dag nadat de organisatie een recordaantal nieuwe dagelijkse besmettingen wist te melden.

183.000 nieuwe gevallen

Zondag kwam de WHO namelijk met het nieuws dat er op 24 uur tijd meer dan 183.000 nieuwe gevallen waren geregistreerd. Met 54.771 nieuwe besmettingen is Brazilië momenteel het epicentrum van de pandemie. De Verenigde Staten stond met 36.617 besmettingen op een tweede plaats voor India met meer dan 15.400 gevallen.

Er zijn op één dag tijd ook opnieuw 4.743 mensen gestorven. Meer dan twee derde van die doden viel te noteren in Noord- en Zuid-Amerika. Daarmee staat het totaal aantal doden nu al bijna op 470.000. Met meer dan 120.000 doden en al 2,35 miljoen besmettingen is de Verenigde staten het zwaarst getroffen.

1 miljoen besmettingen in 8 dagen

Tedros Adhanom Ghebreyesus WHO
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO – Bron: Isopix

Het totaal aantal besmettingen staat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie nu al op 8,7 miljoen en lijkt nog niet af te remmen. “De coronapandemie blijft wereldwijd versnellen. Het laatste miljoen besmettingen werd in slechts acht dagen bereikt”, zei Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, vandaag op zijn persconferentie. Het duurde in het begin van de uitbraak drie maanden voor één miljoen mensen besmet waren met het virus. Het werkelijke aantal gevallen ligt nog veel hoger omdat niet overal evenveel getest wordt.

Gesponsorde artikelen