Left Right
scrollTop top

Wie binnenkort naar het buitenland belt, betaalt maximum amper 19 cent per minuut


Wie binnenkort naar het buitenland belt, betaalt maximum amper 19 cent per minuut

Telefoongesprekken tussen mensen in verschillende EU-lidstaten mogen binnenkort maximum 19 eurocent per minuut kosten. Dat hebben het Europees Parlement en de Raad van ministers beslist. Nu kost zo’n gesprek vaak nog ongeveer één euro per minuut. Een sms naar het buitenland mag binnenkort nog amper 6 cent kosten.

De roamingkosten in de Europese Unie werden in 2017 afgeschaft. Voor telefoneren, sms’en en dataverbruik in het buitenland naar een ander EU-land geldt dus dezelfde regeling als die van je nationale abonnement. Maar voor internationale gesprekken vanuit je thuisland naar een ander EU-land betaal je nog steeds een duur internationaal tarief. Sommige operatoren hebben die tarieven zelfs doen stijgen. Dat meldt de VRT. Maar daar brengt het Europees Parlement nu een einde aan.

Kostprijs providers: 1,17 cent per internationale oproep

Het akkoord van het Europees Parlement en de Raad van Europese ministers luidt zo: internationale gesprekken binnen de Europese Unie zullen niet meer dan 19 cent per minuut meer mogen kosten. Voor sms’jes is dat 6 cent. Bij beide tarieven is de btw niet bijgerekend. De Europese consumentenorganisatie BEUC meldt nog dat een internationale oproep in Europa gemiddeld amper 1,17 cent extra kost voor de operator.

De maatregel gaat ten laatste in op 15 april 2019. Voor telefoongesprekken naar landen buiten de Europese Unie blijven de dure tarieven wel gelden.

Kan je niet wachten om op reis te gaan? Ontdek deze romantische plekjes in Parijs!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938